Türkiye'nin en büyük yerel haber sitesi Haber46'nın aylardır gündeme getirdiği haberler en sonunda ses getirdi. Kahramanmaraş'ta AK Parti teşkilatına büyük zararlar verdiği ve şehrin sorunlarıyla ilgilenmediği gerekçesi ile sürekli gündeme getirilen mevcut başkan Ömer Oruç Bilal Debgici'ye yeni görev verilmedi. AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanını değiştiren AK Parti Genel Merkezi, il başkanlığı için daha önemli ve halk tarafından sevilen isimleri göz önünde bulunduruyor. 

Tek liste ile gidilen seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aday olarak gösterilen Debgici, tek liste ile girdiği seçimde İl Başkanı olmuştu. Ak Parti İl Başkanı olarak 2 yıl 8 ay İl Başkanlığı koltuğunda oturan Debgici önceki gün Ak Parti Genel Merkezine davet edilmişti. Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’le görüşen Debgici’ye aday gösterilmeyeceği söylediği öğrenildi.

Debgici’den boşalan koltuğa ise Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ender Papuçcu ve Ak Parti Onikişubat eski İlçe Başkanı Fırat Görgel’in isimlerinin geçtiği öne sürüldü. 7 Kasım 2020 tarihinde yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek kongrede bu üç isimden birinin İl Başkanı olması bekleniyor.