Kaçar mesajında şunları söyledi:

Bundan 78 yıl önce, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanıdı. Bugün; ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz adına gurur günüdür.

 Avrupa, Amerika ve Asya'daki birçok devletten çok daha önce, Türkiye Cumhuriyeti'nde kadınlar temel haklarına kavuştu.

Hak ve özgürlüklerini kazanan ve bunun bilincine varan kadınlarımız; Cumhuriyet'in gelişmesine, ülkemizin kalkınmasına büyük katkıda bulunmuşlardır ve bulunmaktadırlar.

Kadınlarımız ekonomik ve sosyal yaşama katılımda; karar verme süreçlerinde daha etkin rol oynaması, siyasal alanda daha yüksek oranlarda temsil edilmesi bir zorunluluktur.

Kadına pozitif ayrımcılığı benimseyen AK Parti iktidarları, kaynakların eşit bir şekilde kullanıldığı, nimetlerin ve külfetlerin eşit bir şekilde paylaşıldığı bir dünya düzeni ve bir ülke düzeni için mücadele etmektedir. AK Parti Kadın Kolları, bugün 3 milyon üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütlenmesidir.

Diğer yandan kadınların sorunlarının çözülmesi, bilinçlendirilmesi ve haklarının korunması için çaba gösteren gönüllü kuruluşlarımızın çalışmalarını da mutlulukla izliyor, bu yöndeki çalışmaların artarak sürmesini diliyorum.

Partimden aldığım destekle, tüm hemcinslerimi aramıza siyaset yapmaya davet ediyorum. Her alanda başarılı kadınlarımızın sayısı arttıkça, ülkemizin gelişimi de hızlanacaktır.

Kadınlarımızın aile yaşamında, eğitimde, sanatta, sporda, iş dünyasında, sosyal yaşamda ve ekonomide olduğu gibi, siyasette de hak ettikleri yere geleceklerine olan inancımla, Ulu Önderimiz ATATÜRK'ü bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum.