Aydın'da haftalık yayın yapan manşet gazetesinde çıkan habere göre AK Parti Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, AK Parti Kuyucak ilçe teşkilatını ziyaret etti. Burada seçim barajı ve paralel yapı konularına değinen Kılınç, Türkiye'nin AK Parti'den başka alternatifi olmadığını, seçim barajının düşürülmesinin ülkede kaos meydana getireceğini ileri sürdü. 

Manşet'te yer alan habere göre Kılınç, şunları söyledi: “Biz hadiseyi gördükçe, sistemin içine girdikçe ülkenin nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu çok iyi görmeye başladık. Sadece cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın yargılanmak istenmesi değil Türkiye'deki tüm sistemin ele geçirilip Türkiye'de bir şeriat devleti kurma gibi bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Türkiye'de rejim değişecek, her şey değişecek. Türkiye'nin dünyadaki ilerleyişini ve hakim güçlerin kontrolünden çıkma gayretini baltalayacak ne varsa yapmışlar."

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, daha önce de Bingöl'de şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin'i Nazilli'de görev yaptığı dönemde kendisine suikast düzenlemekle suçlamıştı.