16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Ekinözü İlçesine gelen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanloğlu, esnaf ve ev toplantılarına katılarak referandumu anlattı. 
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanloğlu’na beraberinde Belediye Bakanı Nursi Çeleğen, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, Kadın Kolları ve, teşkilat üyeleri ile belediye meclis üyeleri eşlik etti.  Ekinözü’nde tek tek işyerlerine girerek sohbet eden ve anayasa değişikliğindeki maddelerle ilgili vatandaşları bilgilendirdi. 
Esnaflara Türkiye’nin geldiği noktayı da anlatan Reyhanlıoğlu Ak Parti döneminde eski sistemin güçlü bir lider olmadığı için arıza vermediğine dikkat çekti. Reyhanlıoğlu, “Türkiye’de 16 ayda bir hükümet değişti. Son yıllarda hatırlayanlar çok iyi bilir, seçilen cumhurbaşkanlarıyla başbakanlar arasında hep sorun yaşandı, kriz çıktı. Koalisyonların ülkemize ne hale getirdiğini bilmeyen yok. Biz yeni sistemle hem koalisyon dönemlerini geride bırakıyoruz, hem de iki başlı yönetime son veriyoruz. Şimdi muhalefet soruyor, Tayyip Erdoğan’dan sonra ne olacak?’ diye. Biz aslında sonrası için bu sistemi istiyoruz zaten. Cumhurbaşkanımızın bulunduğu makam daha üst yetki ve donanıma sahip, Cumhurbaşkanımızın da zaten buna ihtiyacı yok. Sorumsuz bir Cumhurbaşkanından yeni sistemle sorumlu bir cumhurbaşkanı makamı oluşturuyoruz.” Dedi.
 Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımıza 16 Nisan’daki referandumun ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz ve güzel sonuçlar alıyoruz. Halkımızın teveccühü bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Ekinözü’nden güçlü bir şekilde bir şekilde çıkacağız, inanıyorum. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet olduğunu bu halk oylamasında da ispatlayacaktır” ifadelerini kullandı.
AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar ise ‘’  AK Parti iktidarları döneminde yapılan hizmetlerin katlanarak devam etmesini sağlayacaklarını dile getirdi.
Şakalar , 16 Nisan referandumunun önemine değinerek, “Türkiye’de sivil ve vatandaşın talebiyle bir anayasa gerçekleşmedi. Yaptığımız değişiklik bütünüyle milli, hiçbir yerden ithal edilmemiş, örneklenmemiş, Türkiye’nin geçmiş deneyimlerini bir araya getiren, sorunlarını masaya koyup, çözüm üreten bir yaklaşım” şeklinde konuştu.