Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik arka arkaya trafik kazaları geçirince Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından araç kullanma yasağı getirildi. Sena Nur Çelik hayatı biyografisi haberimizde.

AK TBMM Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik Meclis'teki en genç isimlerden biri. Peki Sena Nur Çelik kimdir? İşte hayatı hakkında bilinmeyenler...

SENA NUR ÇELİK KİMDİR?

Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini İngiltere'de Warwick Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başarı derecesiyle tamamladı. Ardından, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin denklik programından mezun oldu. London School of Economics'te Uluslararası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. Uluslararası İnsan Hakları Hukuku, Avrupa Birliği Hukuku, Tahkim ve Sermaye Piyasaları konularına ilişkin çalışmalar yaparak, yüksek lisansını tamamladı.

Warwick Üniversitesi'nde uluslararası öğrenci temsilcisi ve London School of Economics'de Türk öğrenci grubu yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Lisans eğitimi sırasında, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve çeşitli hukuk bürolarında staj yaptı.

2011 yılından itibaren uluslararası bir hukuk firmasında, Türkiye'de ve yurtdışında, büyük altyapı projeleri, şirket birleşme ve devralma ile stratejik ortaklık ve yeniden yapılandırma projeleri gibi ticari ve finansal işlemlerde önde gelen yabancı ve yerel yatırımcılara avukatlık ve danışmanlık hizmeti verdi.

Son kazasının ardından küçük bir operasyon geçiren Çelik’le Meclis’te görüşen Erdoğan’ın, “Ananla babana da söyleyeceğim. Bir daha kullanmak yok. Ya da bir şoför tut” dediği öne sürüldü.

Milliyet’ten Şebnem Hoşgör’ün haberine göre, Erdoğan, önceki günkü Meclis açılışı sırasında, mayısta geçirdiği trafik kazasının ardından Sena Nur Çelik’le özel olarak ilgilendi. Çelik’le sohbet eden Erdoğan, sağlığını sordu. Genel sağlık durumu iyi olan ancak yürümekte biraz zorlandığı dikkat çeken Çelik, “İyiyim” yanıtını verdi. Erdoğan’ın “İyisin de bu ilk değilmiş. Arkadaşlar söyledi, daha önce de kaza yapmışsın. ‘Freni yok’ diyorlar. Aman ha. Bir daha yok! Tamam mı?” dediği belirtildi.

Sena Nur Çelik, Ocak 2016’da da partisinin geleneksel istişare kampı için milletvekili arkadaşlarıyla birlikte Afyonkarahisar’a giderken kaza geçirmişti. Kazada, Sena Nur Çelik ile birlikte milletvekilleri Tülay Kaynarca, Fatma Benli ve Ayşe Sula Köseoğlu da yaralanmıştı.