Aksaray MHP İl Başkanı Ayhan Erel, milletvekili adayları Turan Yaldır, Tuğrul Karacaer, Kılıçarslan Ekin ile birlikte, 11 yıl önce vaad edilen ancak bugüne kadar yapılmayan 'Tren Projesi' ile ilgili açıklama yaptı. Basın açıklamasının sonunda ise toplantıya katılan basın mensuplarına oyuncak tren hediye edildi.

MHP İl Başkanı Avukat Ayhan Erel yaptığı açıklamada, proje ile ilgili 11 yıldır yapılacağına dair verilen sözlerin yerine getirilmemesine tepki gösterdi. Erel, "11 yıl önce tren hattı için şimdiye kadar 2 defa Nevzat Patla, 2004’de dönemin Adalet Bakanı olan günümüzün TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı şimdi Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan Bey'in Baş Danışmanı Sayın Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından söz verildi ancak şimdiye kadar maalesef fiiliyatta gözle görülür, elle tutulur hiçbir şey yapılmadı." dedi.

Erel, Aksaray’ın tren’e kavuşturulmasının bir lütuf olmadığını, tren hattı müjdesiyle 2011’de seçimi kazanan Ak Parti Milletvekili İlknur İncegöz'ün ödemesi gereken bir borç olduğunu savundu.

MHP milletvekili adayı Turan Yaldır ise yaptığı açıklamada, seçilmesi durumunda söz konusu projenin temel atma törenin de gerçekleşeceğini belirterek, şunları kaydetti: "Bu tren hikayesine, 'kara tren gecikir belki hiç gelmez' hikayesine biz MHP olarak son vereceğiz. Bizim demir yolu projemiz Yozgat Yerköy'den başlayıp Ulukışla'ya ulaşan bir proje olmayacak, bizim projemiz, Aksaray Organize Sanayi'nden başlayıp, Ulukışla Çakmak İstasyonu'na yani 82 km'lik bir hatla Aksaray'ı Mersin Lmanı'na açma gibi bir projemiz var. Gerekli tüm çalışmalar, arkadaşlarımız tarafından yapıldı. Bu proje gerçekleştiğinde, Aksaray yatırımcısının önünü açmış olacağız. Nakliye sorunundan dolayı Aksaray’ a yatırım yapmayan yatırımcıyı 82 km'lik bir projeyle yatırım yapmasını sağlayacağız ve Aksaray'daki istihdam sorununa da dolayısı ile çözüm bulmuş olacağız."

AK Parti Aksaray milletvekillerinin daha önce bu sözleri verdiğini ve tutmadığını savunan Yaldır, "Artık onlara bu hikayeyle iktidara gelemeyeceklerini gösterin, bu seçimlerde kırmızı kartla onlara karşılık verin." dedi.

MHP Aksaray milletvekili adayı Tuğrul Karacaer ise açıklamasında, şu ifadeleri kullandı: "Artık bu kara tren hikayesine MHP ile bir son verin, Aksaray’ımıza ne yaptılar ki, tren yolumu getirdiler, havaalanımı getirdiler, şimdi ne getirmeyi vaat ediyorlar. Artık gelmesi gereken yapılması gereken şeyleri bıraksınlar bari yapmaya gönüllü insanlar yapsın.’’

Milletvekili adayı Kılıçarslan Ekin ise şöyle konuştu: "Tren yolu için verilen sözleri tarihleri ile ortaya koyarken ilk söz Cemil Çiçek tarafından 2004'de verildi, daha sonra 26 Mayıs 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, yine dönemin Başbakanı Erdoğan tarafından 13 Mart 2014'te, 30 Nisan 2015'te Başbakan Davutoğlu tarafından, 28 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ve defalarca Aksaray milletvekilleri tarafından aynı sözler verilerek vaatlerde bulunulmuştur.Aksaray halkının artık istikrarlı bir yalana inanmaya sabrı kalmamıştır. Tutulmayan bu sözler artık miladını doldurmuştur. Bizimle gündemi takip eden iktidar adayları muhtemelen bizden sonra gelip bugün de tren yolu sözü verecektir. Biz 7 Haziran'a kadar bu söylemlerimizle onları rahatsız etmeye devam edeceğiz.Ama artık bu tren yolunu yapmak bize nasip olacaktır.’’

Öte yandan, basın toplantısının sonunda toplantıya katılan basın mensuplarına oyuncak tren hediye edildi.