Sağlam, bir otelde düzenlenen AK Parti delege toplantısında, mecliste devam bütçe görüşmelerini hatırlatarak, 2002'deki Türkiye'nin bütçesiyle, şimdiki Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin eşit olduğunu hatta fazla bile olduğunu söyledi.

Eğitimden vatandaşın refah seviyesine kadar her şeyin arttığına dikkati çeken Sağlam, "2002'de Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılan bütçe kadar ülke bütçesi olan bir ülke iken, bugün sadece Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan bütçe kadar 2002'de bütçeden daha fazladır. Türkiye'de kişi başı gelir 3,5 artı. Türkiye dünyanın başa güreşen ülkesi olmuştur. Bulunduğu bölgede olduğu kadar Avrupa'da da sözü dinlenen bir ülke haline gelmiştir" dedi.

Sağlam, Onikişubat ilçesinin tüm kongrelere katıldığını hatırlatarak, "Partimizin merkezde gösterdiği olgunluğu ilçe kongrelerinde de gördüm. Görev değişimlerinde en ufak bir kırgınlık yaşanmamıştır. Sizlerin oyları ile bugüne gelen bir partiyiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ise teşkilat olarak yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanılığı seçiminde, Kahramanmaraş'ta destanlar yazdıklarını söyledi.

Her zaman gücünü artıran AK Parti'de birlik ve beraberliğin de sürdüğünü ifade eden Doğan, "Onikişubat ilçesi yeni bir ilçe olmasına rağmen Ahmet Özdemir'in geçmişten gelen siyasi tecrübesi, her iki seçimde de büyük bir performans ortaya koyarak partimizin Kahramanmaraş'ta başarısında çok büyük bir pay sahibi oldu" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise AK Parti'nin Türkiye genelinde kongrelerinin büyük bir coşku ile bayram havasında gerçekleştirdiğini belirtti.

Ak Parti'nin gücünü anlatan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de birlik ve beraberlik havasında geçen kongrelerin başarının anahtarı olduğunu kaydetti.

Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir de yeni kurulmuş bir ilçe olarak iki seçim geçirdiklerini ve bunlardan başarıyla çıktılarını söyledi.