AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilil Sıtkı Güvenç, "Yaptığımız görüşmelerde milletvekillerimizin gönlünde yatan, teşkilatımızın ve aziz milletimizin gönlünde yatan Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Güvenç, partisinin Onikişubat İlçesi Genişletilmiş İlçe Divan Toplantısı'nda, yerel seçimlerde alınan 45,6 oyun Cumhurbaşkanlığı seçimi için çok önemli bir gösterge olduğunu söyledi.

AK Parti'nin göstereceği adayın Cumhurbaşkanlığında ilk turda seçileceğine inandıklarını belirten Güvenç, şunları kaydetti:

"Bir yerel seçimde 45,6 alan partinin genel seçimlerde veya cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50'nin üzerinde oy alacağı çeşitli anket firmaları tarafından da gösteriliyor. Yerel seçimleri ve genel seçimleri kıyasladığımızda bu sonuca ulaşmamız mümkün. Yaptığımız görüşmelerde milletvekillerimizin gönlünde yatan, teşkilatımızın ve aziz milletimizin gönlünde yatan Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'dır. İnşallah önümüzdeki dönemde aday olduğu takdirde mutlaka ve mutlaka el birliği yapıp, kapı kapı dolaşıp Genel Başkanımızı, Başbakanımızı ilk turda Cumhurbaşkanlığına seçmemiz lazım."

Güvenç, Cumhurbaşkanlığına da en çok layık olacak kişinin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.

Önceki Cumhurbaşkanlarından Ahmet Necdet Sezer'ir toplumsal tabanının olmadığını dile getiren Güvenç, "Hiçbir parti yoktur ki kurulduğu günden bu yana oylarını artırarak gelsin. Yüzde 34'lerle kurulan bir parti yüzde 50'lere dayansın, yüzde 50'lileri aşsın. Daha önce Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanlığı yaptı, hiçbir toplumsal tabanı yoktu. Süleyman Demirel yaptı, o dönemde DYP yüzde 21'lerdeydi. Rahmetli Turgut Özal başlangıçta ANAP yüksek oylar aldı ama Özal Anavatan'ı bıraktığında gerçekten oy oranları çok çok aşağılara düşmüştü. Ama AK Parti kurulduğu günden bu yana oylarını artırarak bu noktalara geldi. Bu potansiyel ve enerji bizde var. Eksikliklerimizi gözden geçirip bunu başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Yerel seçimleri de değerlendiren Güvenç, Türkiye'de ve Kahramanmaraş'ta da muhteşem bir zafer kazandıklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise yerel seçimlerde milletin önüne konulan sandıkla gereken cevabı verdiğini ifade etti.

Artık Kahramanmaraşlıların verdiği desteğe layık olabilmek için çalışacaklarını dile getiren Erkoç, 5 yıl sonra kenti  gıbtayla seyredilen ve herkesin yaşamak istediği şehir haline getireceklerini sözlerine ekledi.

AK Parti Onikişubat ilçe Başkanı Ahmet Özdemir de başarılı bir seçim süreci geçirdiklerini kaydetti.

AK Parti'nin önünde cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin bulunduğunu hatırlatan Özdemir, bundan sonra ki seçimlerde daha başarılı olmak için böyle bir toplantı yaptıklarına işaret etti.