Başbakan Yardımcısı Kaynak, seçilme yaşının 18’e indirilmesine ilişkin sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Siz tek adamlık rejimi getirecek diye 7 seçim kaybetmenize rağmen koltuğunuzda oturursunuz. Sonra dersiniz ki 18 yaşındakinin aklı yetmez. Senin aklın yetseydi bir seferde milletten icazet alırdın” dedi.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş’ın merkez ilçelerinden Onikişubat’ta referandum seçim bürosunun açılışına katıldı. Açılışa Başbakan Yardımcısı Kaynak’ın yanı sıra, Kahramanmaraş AK Parti Milletvekilleri Mehmet İlker Çitil, İmran Kılıç, Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, belde belediye başkanları ve birçok vatandaş katıldı.
Referandumda ‘evet’ oyu çıkması durumunda seçilme yaşının 18’e indirilmesine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘akılları yetmez’ söylemine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Kılıçdaroğlu dün söylediğinin bugün tersini söyleyen, dün söylediğinin bugün tersini yapan bir insan, bir siyasetçidir. Bunu da normal karşılıyorum. Yürüyen merdivenin yukarı çıkan basamaklarını aşağı inmek için kullanıyor. Hatırlıyor musunuz o sahneyi? Sayın Kılıçdaroğlu bakın biz seçilme yaşını 18’e indirdik. Asla pişman değiliz. 18 ile 25 yaş arasında tam 7 buçuk milyon evladımız var. Gençlerimizin, milletimize sahip çıkmaları için akılları yeter. Ülkemize sahip çıkmaları için akılları yeter. Bayrağımıza sahip çıkmaları için akılları yeter.

ONİKİŞUBAT SEÇİM BÜROSU FOTO GALERİ

Milletvekili olmaları için yetmez öyle mi? Sayın Kılıçdaroğlu bizim gencimiz bu saydığım değerler için asla gözlerini kırpmadan şehit olurlar. Bizim gencimiz bu değerler için bizden daha çok vatanlarına sahip olurlar. Bizden daha çok namuslarına sahip olurlar. Siz tek adamlık rejimi getirecek diye 7 seçim kaybetmenize rağmen koltuğunuzda oturursunuz. Sonra dersiniz ki 18 yaşındakinin aklı yetmez. Senin aklın yetseydi bir seferde milletten icazet alırdın” dedi.