KAYSERİ (AA) - Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 1-0 yenildikleri Gaziantepspor maçına ilişkin, "Takım olarak da şehir olarak da maçı kaybetmeyi hak etmedik" dedi.

Maçın ardından katıldığı basın toplantısında Özdilek, taraftarları önünde mağlup olmanın üzüntü verici olduğunu söyledi.

Karşılaşmaya iyi başladıklarını aktaran Özdilek, "Bu maçtan sonra ne söylenir açıkçası bilmiyorum. Takım olarak da şehir olarak da maçı kaybetmeyi hak etmedik. Maç beklediğimiz gibi başladı. Rakibin direkten dönen top haricinde ilk yarıda pozisyonu yok. İkinci yarı oyuncu değişikleriyle maçı Gaziantepspor'un sahasına yıktık, golü de bulduk aslında" diye konuştu.

Özdilek, Gaziantepspor'u öne geçiren golden önce kendilerinin attığı golün hakemin yanlış kararıyla iptal edildiğini öne sürerek, "Verilen gol daha sonra iptal edilen gol. Bu süreçte çok gelgitler oldu. Hep hakemlere saygı duyuyoruz, bunu da ifade ediyoruz. Şimdi hakemin pozisyonuna baktım çok doğru bir yerde duruyor, alanın tamamına hakim bu kadar net görüyor ki her şeyi 1,2,3 pozisyon sonra golü veriyor. Herkes seviniyor daha sonra yandan bir ses 'gol değil' diyor."

Hakemin kendisinin verdiği gol kararını sonra değiştirmesine anlam veremediklerini ifade eden Özdilek, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Yazık değil mi sen görüyorsan ver. Faulse faul, else el her şeyi verebilir hakem problem değil ama pozisyonu çok doğru, alanın tamamını görüyor. Yazık değil mi bu çocukların emeklerine. Sabaha kadar oynasak Gaziantepspor'un gol atma şansı yok, sabaha kadar. Ne yapalım şimdi. Öyle haftalarda oynuyoruz ki her puan değerli, 1 puan da 3 puan da değerli. Biz size saygı duyuyoruz, siz de bize saygı duyun."

- Gaziantepspor cephesi

Gaziantespor Teknik Direktörü Okan Buruk ise aldıkları galibiyetle bundan sonraki haftalarda üst sıraları düşünmeye başlayacaklarını ifade etti.

Zor bir deplasmandan galip gelmenin önemine değinen Buruk, şunları kaydetti:

"İki takım için de çok zor ve stresli bir haftaydı. Bu ortamda maça başladık. Biz ne kadar 24 puanda olsak da alt tarafla daralan makasın farkındaydık. Bugün en kötüyü düşünerek, maçı kazanmamız veya maçı kaybetmemiz gerektiğini biliyorduk. Erciyesspor biraz stresliydi, onların kazanma zorunluluğu vardı. Maçın geneline baktığımızda çok fazla gol pozisyonu olmadı. Belki de golü atan maçı kazanacaktı. Böyle bir maçı gördük bugün. İlk yarı direkten dönen topumuz vardı. İkinci yarı çok net gol pozisyonları bulamadık, rakibe de gol fırsatları vermedik. Çok iyi bir takıma karşı mücadele ettik. Hatamızı her an cezalandıracak bir takımdı. Mehmet hoca ve ekibini tebrik etmek gerek, çok iyi takım oluşturmuşlar ama kazanan biz olduk."

Buruk, Kayseri Erciyesspor'un verilmeyen golünde hakemin doğru karar verdiğine vurgu yaparak, "Kayseri Erciyesspor'un verilmeyen golünü görüntüleri izleyince kararın çok doğru olduğunu gördük. Elle dokunma var, hakem inanılmaz bir şekilde yakalamış. Elle bir temas var. Rakibimiz adına üzülüyoruz ama kendi adımıza sevinçliyiz. Bu galibiyet bizi artık üst sıraları düşünme hedefine itecektir" ifadelerini kullandı.