Ünal, Afşin Belediyesi'nce yapımı tamamlanan, ''Atatürk Caddesi ve Ulu Cami Çevre Düzenlemesi''nin açılışında, 75 milyon insanın birinci sınıf olduğu bir ülke oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
     ''Bundan 10 yıl önce 'Türkiye, IMF'ye borç verecek' desem kimse inanmazdı'' diyen Ünal, şöyle konuştu:
     ''(Türk parasından altı sıfır atılacak ve gerçek değerini kazanacak) deseydim de kimse inanmazdı. Bugün hamdolsun ilçelerimizi gezerken 10 yılın sonunda vatandaşımızın gözünün içine bakarak konuşabiliyoruz. Vatandaşlarımız bizlere eksiği söylüyor bizler de 'başımız üstüne' diyoruz. Çünkü birbirimizin yüzüne bakabiliyoruz ve verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Sayın Başbakanımızın da dediği gibi, 'biz ne aldatan, ne aldanan oluruz'. Dolayısıyla aldanan ve aldatan olmadan millete verdiğimiz sözü yerine getirmek için gece gündüz çalışan olduk.''
     Ünal, bu milletin derdini kendine dert edinmiş insanlar olarak sevgiyle ve muhabbetle ellerinden geleni yaptıkları vurguladı.
     Bundan 10 yıl önce Türkiye'nin iki gün ötesini göremediğini dile getiren Ünal, şunları söyledi:
     ''Şimdi 50 yılın planını yapabilen bir ülke haline geldik. Bugünden baktığımızda 50 yıl sonrasını görerek hareket ediyoruz. Başbakanımız 2023'ten sonra 2071'in hedefini koydu. Eskiden yabancılara özenirdik ve 'Amerika 50 yıl sonrasını planlıyormuş' derdik. Ama şimdi Türkiye'nin güçlü bir potansiyeli var. AK Parti sayesinde 10 yıl içerisinde biz önümüzdeki 50 yılın planını programını yapacak bir potansiyele geldik.''
     Konuşmasında Kahramanmaraş'ın büyükşehir statüsüne kavuşmasına da değinen Ünal, yeni dönemde her yerin hizmetten eşit şekilde faydalanacağına kaydetti.
     Açılışa, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile diğer ilgililer katıldı.