AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı tarafından düzenlenen programda bir araya gelen partililer, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasıyla birliktekurulan 12 Şubat ile Dulkadiroğlu İlçe Başkanları'nın kamuoyuna tanıtıldığı toplantıda, Merkez İlçe Başkanlığı görevi sona eren Necati Okay'a da veda edildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti iktidarlarıyla birlikte ülkede büyük bir değişim ve dönüşümün gerçekleştirildiğini söyledi. Bu siyasi oluşum içerisinde yer almaktan her zaman onur duyduklarını ifade eden Erkoç, şöyle konuştu:

“AK Parti iktidarları döneminde demokratikleşme başta olmak üzere her alanda tarihi hizmetlere imza attık. Aziz milletimiz bu gün çok iyi bir noktaya geldi. Özellikle vesayet sisteminin sonuna gelindi ve tam anlamıyla milli irade ülkeyi yönetmeye başladı. Ben inanıyorum ki Türkiye gelecekte çok daha iyinoktalara gelecektir. Ben teşkilatımıza uzun yıllardır emeği geçen Necati Okay'a teşekkür ediyor, yenikurulan iki ilçemizin başkanlarına da başarılar diliyorum.”

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise Türkiye'nin yanı sıra, bölgenin ve İslam Coğrafyasının AK Parti'yeihtiyacı olduğunu söyledi. Suriye ve Mısır'ın durumu göz önüne getirildiğinde bu ihtiyacın daha çok anlaşıldığını kaydeden Poyraz, “Daha dün Suriye'de bin 360 insan kimyasal silahlarla öldürüldü. Bunların büyük bir çoğunluğu da çocuk. Bugün dünya yeniden inşa ediliyor. Bu süreçte hepimiz bir ve beraber olmak zorundayız. Buna her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ise AK Parti'nin çok zorlu süreçlerden geçerek bugüne geldiğini dile getirdi. 2001 yılından itibaren kapatmalarla, vesayetçi anlayışla mücadele ettiklerini vurgulayan Pakdil, şunları kaydetti:

“Bugünlere güle oynaya gelmedik. Çok zorlu süreçler atlattık. Hatırladığınız gibi 2010 referandumu da bir milat oldu ve ülkemiz vesayetten kurtulmuştur. Bu referandumda sandık başına giden vatandaşlarımız ”˜Artık milletin veli ve vasilere ihtiyacı yoktur' demiştir. Yani kendi iradesine sahip çıkmıştır. Bugün Mısır'a bakıyorsunuz seçilmiş bir cumhurbaşkanı cezaevinde. Darbeciler iş başında. Her gün bir çok insan öldürülüyor. Ben şunu düşünüyorum. Eğer AK Parti kapatılmış olsaydı ve ülkenin başında olmasaydı Türkiye ne duruma gelirdi. İnanın çok büyük sıkıntılar yaşardık. Ama çok şükür tüm bunları hep birlikte atlattık ve geleceğe güvenle yürümeye devam ediyoruz.”

Daha sonra Merkez İlçe Başkanlığı görevi sona eren Necati Okay'a teşekkür edildi. 12 Şubat İlçe Başkanlığı'na atanan Ahmet Özdemir ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı'na atanan Ömer Oruç Bilal Debgici'nin de kamuoyuna tanıtıldığı toplantı, sohbet bölümüyle son buldu.