4 Mayıs'ta yapılacak olan kongrede Ak Parti İl Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Dün, ikinci bir Başkan adayının daha varlığından haberdar olmuştuk.

Ahmet Arıkan”¦ Eski Belediye Meclis üyesi.. Şu anda İl Genel Meclis üyeliği yapıyor. Ak Parti İl Başkanlığı'na aday olmayı düşündüğünü bizzat Ahmet Arıkan kendisi söyledi telefonda. “Partinin bir kan değişikliğine ihtiyacı olduğunu” söyledi ve “Ak Parti'ye Kahramanmaraş'ta heyecan getirmek istiyorum” dedi. Ya kazanamazsa”¦ “Kazanamazsam kazanan adayı tebrik eder ve yoluma devam ederim” dedi.

Kırgınlık, kızgınlık, küskünlük yok” Bu gün Fatih Erkoç'un basın toplantısından önce konuştuğum, Ak Partinin ileri gelenlerinden biri Ahmet Arıkan'ın adaylığıyla ilgili olarak: “Zannetmiyorum” dedi. “Başbakan'ın tek aday konusunda isteği var. Bu engeli aşamazlar.” Bana biraz garip geldi bu ifade. “İnanılır gibi değil” dedim.

“Demokrasiyi tesis etme yolunda büyük adımlar atan bir Başbakan'ın bu tarz bir tavır takınmasını aklım almaz.” Tek aday”¦ Tek adamlık gibi bir şey”¦ Ak Parti gibi büyük bir partinin Kahramanmaraş'ta bırakın tek adayla kongreye gitmesini, iki adayla kongreye gitmesini bile kabullenmek istemiyorum. Neden 3,4,5 adaylı bir kongre olmasın. Bu arada milletvekili aday adaylığı için Kahramanmaraş'ta mevcut vekiller dışında 100 kişi başvurmuştu. Bunu da hatırlayalım.. .

Gelelim Fatih Erkoç'un bu günkü basın toplantısına”¦ “AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana millete hizmet yolunda önüne çıkarılan tüm engelleri büyük bir cesaret ve kararlılıkla aştığını” söyledi Erkoç “Ülkemizdeki vesayeti yıkarak devrim niteliğinde siyasi reformlar gerçekleştirmiş, dün akşam da 23 Nisan resepsiyonunda buna bir yenisini ekleyerek ülkeyi normaleştirmiştir” dedi.

Birlik ve beraberlikten bahsetti. Ahenkten söz etti. Kongrenin Başbakan'ın da katılımıyla 12 Şubat stadyumunda yapılacağını söyledi. Bir gazetecinin Ahmet Arıkan'ın adaylığıyla ilgili sorduğu soruya “Bu konuda bana gelen kesin bir bilgi yok, bu yüzden yorum yapmak istemiyorum” dedi.

Bu kongre çok önemli Zira yaklaşan yerel seçimlere bu yönetimle gidilecek. Büyük ihtimalle Mustafa Poyraz yeniden aday olmayacağına göre yeni bir aday belirlenecek. İşte il başkanlığı bu yüzden çok önemli Ne kadar önemli diye sorarsanız Duyumlarımız doğruysa eğer, Belediye Başkanı seçilmek kadar önemli”¦ Ne demek istediğimi anlayanlar anlamıştır Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Esen kalın..