Yeniden yargılama çalışmasına karşı çıkan Ayhan Sefer Üstün, “Darbe suçu cezasız kalır” dedi. Şamil Tayyar da Ergenekon vesayetini tekrar iktidara taşımak isteyenlerin AK Parti ve Cemaat'i birbiriyle çatıştırdığını söyledi.

AK Par­ti Mil­let­ve­ki­li Şa­mil Tay­yar, Er­ge­ne­kon ve Bal­yoz da­va­la­rı için “kum­pa­s” de­nil­me­si­ne tep­ki gös­ter­di. Tay­yar, Er­ge­ne­kon ve­sa­ye­ti­ni tek­rar ik­ti­da­ra ta­şı­mak is­te­yen­le­rin AK Par­ti ve ce­ma­ati bir­bi­ri­ne ça­tışÂ­tır­dı­ğı­nı söy­le­di.

AK Par­ti An­ka­ra Mil­let­ve­ki­li ve BaşÂ­ba­kan BaşÂ­da­nışÂ­ma­nı Yal­çın Ak­do­ğa­n'­ın “Kum­pa­s” açık­la­ma­sı ile il­gi­li tar­tışÂ­ma­lar de­vam edi­yor. Ak­do­ğan, 17 Ara­lı­k'­ta­ki yol­suz­luk ve rüşÂ­vet skan­da­lı­nın or­ta­ya çık­ma­sı­nın ar­dın­dan ya­pı­lan ope­ras­yon­la­rın kum­pas ol­du­ğu­nu öne sür­müşÂ­tü. Er­ge­ne­kon ve Bal­yoz gi­bi da­va­lar­da da “Mil­li or­du­ya kum­pa­s” ku­rul­du­ğu­nu ifa­de et­mişÂ­ti.

”˜TEZGAHIN ÇİFTE HEDEFİ'

Ko­nu ile il­gi­li AK Par­ti Ga­zi­an­tep Mil­let­ve­ki­li Şa­mil Tay­yar dün bir açık­la­ma yap­tı. Tay­yar, Twit­ter he­sa­bın­dan, “Tez­ga­hın he­de­fi çif­te tas­fi­ye, AK Par­ti ve ce­ma­ati ça­tışÂ­tı­ran­lar Er­ge­ne­ko­n'­u ye­ni­den ik­ti­da­ra ta­şı­mak is­ti­yor. Her­kes ak­lı­nı ba­şı­na al­ma­lı, bir ve­sa­yet başÂ­ka bir ve­sa­yet­le uz­la­şa­rak de­ğil de­mok­ra­tik sis­te­me en­teg­re edi­le­rek aşı­lı­r” di­ye yaz­dı.

”˜TA­VİZ VER­ME­YİZ'

Tay­yar, AK Par­ti Grup BaşÂ­kan­ve­ki­li Ma­hir Ünal ve Yal­çın Ak­do­ğa­n'­ın ken­di­si­ni ara­dık­la­rı­nı be­lirt­ti. Ak­do­ğa­n'­ın “Kum­pas ifa­de­si­nin çar­pı­tıl­dı­ğı­nı­” di­le ge­tir­di­ği­ni ve ya­rın­ki ya­zı­sı­nı bu ko­nu­ya ayır­dı­ğı­nı be­lirt­ti­ği­ni ak­tar­dı. Tay­yar, Ak­do­ğa­n'­ın “Er­ge­ne­kon da­va­sın­da ta­ra­fız, as­la ta­viz ver­me­yiz, başÂ­ka ve­sa­yet­le de it­ti­fak kur­ma­yız ama yan­lış var­sa da dü­zel­til­me­li­di­r” söz­le­ri­ni ta­kip­çi­le­riy­le pay­laşÂ­tı.

İşte o tweetler

*Tezgahın hedefi çifte tasfiye; AK Parti ve cemaati çatıştıranlar Ergenekon'u yeniden iktidara taşımak istiyor, herkes aklını başına almalı.

*Bir vesayet başka bir vesayetle uzlaşarak değil demokratik sisteme entegre edilerek aşılır.

*Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal ve Yalçın Akdoğan aradı, kumpas ifadesinin çarpıtıldığını, yarınki yazısını bu konuya ayırdığını söyledi.

*Akdoğan dedi ki: Ergenekon davasında tarafız, asla taviz vermeyiz, başka vesayetle de ittifak kurmayız ama yanlış varsa da düzeltilmelidir.

*Rabbim ülkemize, partimize ve milli iradeye kurulan tüm tuzakları bozsun, süreci hayra vesile etsin inşallah.