AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, İl ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gelecek yıl büyük kongrelerini yapacaklarını belirtti.  

Çitil, Partisinin Elbistan ilçe teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Önümüzde partimiz için çok önemli bir süreç olarak gördüğümüz kongre var. İl ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 2018 yılında da büyük kongremizi yapacağız." dedi. 

AK Partinin siyasette 16 yılı geride bıraktığını anımsatan Çitil, şunları söyledi:

"Kurulduğu günden itibaren tüm seçimlerden yüzümüzün akıyla, birinci parti olarak çıktık. Bundan sonra ki süreçte 2019 yılında yerel seçimler var. Akabinde kasım ayında genel seçimler var. Meclisi oluşturacak milletvekillerinin seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte yeni cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine geçmiş olacağız. Onun öncesinde meclisimiz yine yoğun bir şekilde çalışacak. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu kanunları çıkartma adına hemde yeni sisteme entegre olması adına uyum kanunlarını çıkarta bilmek için mecliste olacağız. Yeni cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin ülkemizin önünü daha çok açacağını, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ülkemizin hak ettiği yerlerde olacağına inancımın tam olduğunu ifade etmek isterim."