TBMM  İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok ciddi küresel saldırılara maruz kalan bir lider olduğunu söyledi.

Güvenç, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Temsilciliğince Fetih Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen Genç Yönetici Okulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, inançlı, bilgili, görgülü, cesur ama müteşebbis olan, yatırım yapan, toplumu zenginleştirmeye çalışan gruplar oluşturmanın önemine işaret etti.   

Bunun yolunun insanın sürekli kendini geliştirmesinden geçtiğine dikkati çeken Güvenç, artık dünyanın bir köy haline geldiğini, Kahramanmaraş'taki sanayide bıçak yapan ustanın Çin ve Amerika ile rekabet ettiğini, bunun için de her şeyin analizinin iyi yapılması gerektiğini vurguladı.

Siyasetçilerin yönetici olması gerektiğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lider doğduğunu belirten Güvenç, Erdoğan'ın insanlara rol ve model olacak birçok yönü bulunduğunu söyledi. Güvenç, şunları kaydetti:

"Bizi umutlandıracak çok yönü var.  Sonuçta Rizeli bir anne ve babanın çocuğu ama Kasımpaşa ve İstanbul'da büyümüş. Yokluk içerisinde büyümüş. Babasının inancı dolayısıyla imam hatibe gitmiş, buraya gittiği için de farklı bir muameleye tutulmuş ve ötekileştirilmiş bir ailenin çocuğu. Simit satmış, İETT'de işçilik yapmış. Amatör futbol oynayarak İstanbul'da hayatını kazanmış ama asla pes etmemiş bir insan profili karşımızda. İnancından ve ilkelerinden asla taviz vermemiş, sürekli hayat mücadelesinin içerisinde olmuş. Annesine, ailesine, topluma ve değerlerin çok bağlı bir insan. Arkasından çok ciddi küresel saldırılara maruz kalmış bir insan. Dünyanın en ağır saldırılarını görmüş bir lider. Şiir okuduğu için hapse mahkum edilmiş, hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken hapsedilmiş bir insan, siyasetçi. Buradan çıkaracağımız sonuç, samimi olursanız, inançlı olursanız, kararlı olursanız, zorluklar karşısında korkmazsanız, pes etmezseniz, bildiğiniz doğru yolda kararlı bir şekilde  yürürseniz arkası geliyor. Bu ülkede başarmak mümkün. İşte bunun örneği Tayyip Erdoğan'dır. Bunun örneği bu salondaki hepimiziz."

Güvenç, bir şoför çocuğu olduğunu, yere uzanarak gaz lambası ışığında ders çalışmış bir insan olduğunu söyledi.

İnsanoğlunun mücadele ederse, kararlı olursa, samimi olursa Allah'ın izniyle önünün de açılacağını dile getiren Güvenç, "Bu anlamda Tayyip Bey de dünyadaki ender örneklerinden biridir. Cesaret anlamında, kararlılık anlamında, doğru yerde doğru karar verme, doğru yerde bulunma anlamında. Tayyip Bey'in hayatına baktığınız zaman hep çok önemli noktalar vardır." dedi.

Türkiye'nin fazla geriye gitmeden, çok iyi hatip genel başkanlar gördüğünü, "kahramanlık taslayan" çok genel başkanlar gördüğünü belirterek, "Çok siyasi profil gördü hiçbiri uzun soluklu olamadı. Çünkü kimisi bir noktadan sonra kırılma yaşadı. Ama Tayyip Erdoğan bütün bunlara karşı dik durabilen bir lider. Mücadelesinden, davasından taviz vermeyen bir adam hamdolsun. Bu anlamda Tayip Bey'i çok iyi incelemek gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve TÜGVA İl Temsilcisi Ahmet Asım Demördöğen'in de konuşma yaptığı Genç Yönetici Okulu'nun ilerleyen günlerde farklı konuklarla eğitimin süreceği belirtildi.