AK Parti'li 10 milletvekili Avrupa'nın çeşitli kentlerinde, 'Milli İradeye Saygı Konferansı' adı altında düzenlenen toplantılarda 17 Aralık'tan itibaren düzenlenen yolsuzluk operasyonlarını anlattı. Almanya'nın Köln kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından organize edilen toplantıda konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, hükumetleri döneminde Türkiye'nin büyük ilerlemeler kaydettiğini hazmedemeyen çevreler bulunduğunu söyledi.

Almanya'nın Hamburg kentinde sol gruplar ile polis arasında kısa süre önce meydana gelen olaylara değinen Mahir Ünal, şöyle devam etti:

"Türkiye'de Gezi olayları olduğunda bütün dünya buna büyük bir ilgi gösterdi. CNN, BBC saatlerce yayın yaptı. Hamburg'da bu olaylar olduğunda hiç konuşulmadı bile, neden?' diye soruyorlar. Ben de diyorum ki; sayın genel başkanımızın Süleyman Bey'in (UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik) bir sözü var diyor ki, 'Zenginin yorganı kalın olur.' Eğer siz ekonomik açıdan güçlüyseniz size birileri kolay kolay operasyon çekemezler."

Gezi olaylarının dış basın tarafından abartıldığını belirten Ünal, Türkiye'nin 2020 Olimpiyatlarını kaybetmesini de o olaylara bağladı. AK Parti'li Ünal, Gezi olayları ile Türkiye'nin dışarıda itibar kaybettiğini dile getirdi. Ünal, 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk operasyonunun AK Parti Hükumeti'ne yönelik bir yıpratma operasyonu olduğunu iddia etti. Milletvekili Ünal şunları şu değerlendirmeyi yaptı: 

"Hiç kimse 17 Aralık operasyonunu hukuk üzerinden konuşmaya kalkmasın. Eğer hukuk konuşacaksak Anayasa'nın 138'inci maddesini, masumiyet karinesini, soruşturmanın gizliliği ilkesini konuşmamız gerekir. Ama bunların hiç birisine riayet edilmiyor. Maksat seçimlere giderken sandıkta yenemedikleri AK Parti'yi başka yollardan itibarsızlaştırarak, yolsuzluk algısı oluşturarak zayıflatmak."

" YOLSUZLUĞA BULAŞANI KERVANDAN AYIRIRIZ"

AK Parti'nin milyonlarca üyesi bulunduğunu ifade eden Ünal, şöyle devam etti:

"Hukuk gelsin suça, yolsuzluğa bulaşmış birisi varsa alsın ve hesabını sorsun. Biz de sonuna kadar bunun arkasında duralım. AK Parti 11 yıldır, yolsuzluğa bulaşmış hiç kimseyi içinde barındırmadı. Her şeyin şeffaf olduğu bir dünyada hiçbir şeyin gizli kalmayacağını bilmiyor muyuz? Yol yürüyen adamın bu tür işlerle işi olmaz. Yolculuk sırasında yol arkadaşlarınızdan birisi böyle bir şeye bulaşırsa onu da kervandan ayırırsınız. Ama kalkıp bu olay üzerinden hukuku bir suikast silahına döndürüp siyaseti boğmaya kalkıştılar. Bu ayrı bir şey." 

Mahir Ünal cemaatle ilgili bazı sorulara cevap vermekten kaçınırken hiçbir zaman bir yapıyı toptan suçlamadıklarını ifade ederken, "Çünkü o cemaatin içerisinde de samimi insanlar var. Bu meseleleri bir takım cemaatler üzerinden konuşmak istemiyoruz. Demokrasilerde siyaset, idare, sivil toplum ilişkisi bellidir. Herkes yerinde olmalı, haddini bilmelidir. Kimse devletin içerisinde, devlet dışında yapılardan emir alarak operasyon yapamaz. Sorunların çözüm yeri meclistir" dedi.