Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü töreninde konuşması krize Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na AK Parti'den ilk tepki Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan geldi.

Ünal Metin Feyzioğlu'nun konuşmasını "eski Türkiye alışkanlığı" olarak yorumladı. Metin Feyzioğlu'nun nümüzdeki dönemde siyasete aktör olmak istediğin belirten Ünal, Feyzioğlu'nun konuşmasını, "Danıştay'ın, Yargıtay'ın, Anaysa Mahkemesinin, özel günlerinden kendisini Milli iradenin üzerinde gören, seçilmişlerin üzerinde gören, hem hükümete hem de devlet erkânına, ayar vermeye çalışan bir üslup eski Türkiye'nin bir alışkanlığı" diyerek eleştirdi.

Metin Feyzioğlu'nun önümüzdeki günlerde "siyasette aktör" olmak istediğini belirten, Ünal, "Gündemde yer almak için 1.5 saat süren, her türlü tahriki içeren, her türlü devletin o etiğini, tahammülünü, nezaketini, adabını, içermesi gereken ifadelerden yoksun, Cumhurbaşkanının ve Başbakanın huzurunda ve açıkçası doğru bilgileri içermeyen üslupla konuşmak açık bir şekilde karşındaki devlet erkanında "her hangi bir tepki oluşturabilir miyim?' düşüncesi ile yapılmış bir konuşma" dedi. Başbakan Erdoğan'ın tepkisini haklı gören Ünal, yeni Türkiye'nin insanların kendi kişisel siyasi düşünceleri için, kendileri için kullandıkları pozisyonlar olmayacak olmamalı" görüşünü savundu.