AK Parti'den ayrılarak parti kurması beklenen Ali Babacan’ın Kahramanmaraş’taki eski siyasiler ile iletişim sağladığı yönünde iddialar gündeme bomba gibi düştü.

AK Parti’de yıllardır ekonomi yönetiminde üst düzey görevlerde bulunan eski bakan Ali Babacan, yeni parti hazırlıklarını sürdürüyor.

10 gün içerisinde yeni partinin kuruluşunu duyurmaya hazırlanan Ali Babacan'ın yanında yer alacak isimler de netleşmeye başladı.

Ali Babacan sessiz derinden partileşme çabalarını yürüttü. Kadrolarını bu dönemde hazırladığını, parti beyannamesi ve tüzüğü konusunda da son düzeltmeleri yaptığını öğreniyoruz.

Partileşme durumunda 81 ilin tamamında eski siyasiler ve aktif siyasiler ile görüşmeler sağlayan Babacan’ın ekibi, Kahramanmaraş’ta daha önceki dönemlerde Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Poyraz, Önceki dönem Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu , Sıtkı Güvenç ve birçok Eski Milletvekili ile görüşme sağladıkları ve teklif gittiği iddia ediliyor.

Bu görüşmelerin olumlu veya olumsuz geçtiği hakkında henüz kesin bir bilgi elimize ulaşmamışken önümüzdeki saatlerde bu iddialar açığa çıkacak. 

Kulislerden alınan diğer bilgilere göre ise şuanda Kahramanmaraş Milletvekilliği görevini sürdüren bir isim ile daha görüşme talep edildiği ancak görüşmenin kabul edilmediği belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “ AK Parti’nin treninden ayrılanlar bir daha binemez ’’ demişti.

Bu sözlerinin üzerine eski yeni tüm siyasiler o trene binmek için yarışırken yer alamayan bazı siyasiler soluğu Babacan’ın yanında aldı.

AK PARTİ KALESİNDE PARÇALANMAYI NASIL ÖNLEYECEK ?