Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisiyle 'trafolarda şişman kedi eğitimlerinin başladığını', seçmenin 7 Haziran'da sandığa sahip çıkması gerektiğini söyledi.

CHP'nin yaptığı ön seçimde üçüncü çıkan Antalya milletvekili adayı Mustafa Akaydın, siyasi iktidarın, kendi ayıplarını örtbas etmek için ülkede bağımsız yargıyı yok ettiğini savundu. Akaydın, iç güvenlik paketinin yasalaşmasıyla ülkenin resmen tek adamı mutlu etmeye bağlı polis devletine dönüştüğünü kaydetti.

7 Haziran seçim çalışması kapsamında Manavgat'ta partililerle bir araya gelen Akaydın, ülkenin demokratik hukuk devleti ya da parti devleti rejimine dönüşme noktasında bu seçimin seçmenin son şansı olduğunu ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde ülke genelinde kesilen elektrik kesintisinin 30 Mart mahalli seçimlerde 'trafolara kedi girmesinin' provası olduğunu ileri süren Akaydın, partililerin, her türlü seçim hilesine karşı uyanık olması gerektiğini, seçim sonuçları tutanak altına alınıncaya kadar sandıkların başından ayrılmaması gerektiğinin altını çizdi.

7 Haziran seçimlerinin aynı zamanda Meclis'te tarafsız kalma yeminini bozan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güle güle deme seçimi olacağını vurgulayan Akaydın, şöyle konuştu: "Bir ülkede faşizm sandıkla gelebilir ama sandıkta gitmeyebilir. Siyasi iktidar, elindeki imkanları bırakmamak için her türlü girişimde bulunabilir. Ülke genelindeki elektrik kesintisi 7 Haziran'da yapacakları girişimin provası gibi. Birileri 7 Haziran'da trafolara girecek kedileri eğitime aldı. Bu seçim ülkenin totaliter bir rejime dönüşme ya da demokratik cumhuriyet olarak kalma noktasında kader seçimi. Biz sandığa sahip çıkarsak kediler hangi oyunu oynarsa oynasın bir şey yapamaz."