Prof. Dr. Tahir Akgemci; “Bizim geçmişle hesabımız yok. Geleceğe bakıyoruz. Kahramanmaraş için taş üstüne taş koyan kim olursa olsun teşekkür ediyoruz. Kentin geleceğine talibiz, yüz ağartan yüz projemizle halkımızın karşısına iki elimiz dolu, yüreğimizde hizmet aşkıyla geldik” dedi. 

Sarayaltı Çarşı esnaflarını gezen MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemcİ, çarşı esnafı ve alışverişe gelen vatandaşların yoğun ilgisi le karşılandı.

Çoğunlukla vatandaşlar tarafından;  “Hocam biz sizi tanıyoruz, seviyoruz. Güvenimiz tam,  desteğimiz size. Kahramanmaraş'ımız değişimi sizinle yakalayacak” sözleriyle karşılanan Akgemci; “Değişimi hep birlikte başaracağız. Bu konuda da kararlı olduğunuzu görüyorum. İnşallah hep birlikte, sizlerin istediği doğrultusunda şehrimizi yaşanabilir, hayat standardı yüksek, örnek bir şehir yapacağız” dedi.

ESNAFIMIZIN YÜZÜ GÜLECEK
Sarayaltı Çarşısının kentin en eski çarşılarından olmasına rağmen canlılığını yitirmiş olmasının üzücü olduğunu ifade eden Akgemci; “Bu çarşımız gibi kaderine terkedilmiş birçok çarşımız var. Bunlara eski canlılığını kazandırmamız gerekiyor. Daha modern mekânlarla eski cazibesini tekrar kazandırarak çarşılarımız hareketlenecek ve esnafımızın da yüzü gülecek” dedi.

Akgemci; “Her şeyden önce günlük yaşantımızı etkileyen sorunları çözmeliyiz. Günlük yaşantımızda karşımıza çıkan problemleri çözmeden yapılan hizmetler yerinde yapılmış olmaz. Önce mevcut durum iyileştirilmeli ki; devamında gelecek hizmetler, köklü çözümler getiren sorun yaratmayan yatırımlar olmalı.

İşte biz, önce ilimizin mevcut durum ve değerlerinin analizini çıkarttık. Bu veriler neticesinde de üç aşamalı eylem planımızı oluşturduk. Artık vatandaşımız bizim ne kadar isabetli, kentin ihtiyaçları doğrultusunda projeler ürettiğimizin farkında. Halkımızın karşısına boş vaatlerle çıkmadık. Söylediğim her sözün arkasındayım. Yine tekrarlıyorum. Biz şehrimizi 5 yılda marka şehir yapacağız” diye konuştu.

BİZİM GEÇMİŞLE HESABIMIZ YOK
Siyasetçilerden ve belediyeden şikâyetçi olan esnaflara “Geçmişi eleştirerek, suçlayarak halkımızın karşısına çıkmıyoruz” diyen Akgemci; “Biz bu güne kadar ister siyasetçi ister işadamı kim olursa olsun, Kahramanmaraş için taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyoruz. Kişileri tartışmayız.

Bu şehir hepimizin.

Biz kentin geleceğine talipsek, projelerimizle halkın karşına çıkmalıyız. Kendimizi anlatmalıyız. İzlediğimiz yol da bu. Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Çünkü bizim elimiz dolu. Yüz ağartan yüz projemiz var” dedi.

KADINLARIMIZIN EMEĞİNE DEĞER KAZANDIRACAĞIZ
Çarşı gezisinde kadın seçmenlerin özellikle Akgemci'den istekleri oldu, uzun uzun sohbet ederek sorguladılar, tanımaya çalıştılar.

Akgemci; “Hayatın en ağır yükünü kadınlarımız çekiyor. Onlar iyi bir eş, iyi bir anne, iyi bir iş kadını olma mücadelesi veriyorlar. Kadınlarımızı daha çok iş hayatına kazandırmak için öncülük yapacağız. Girişimci ruhlarını ortaya çıkartmak için teşvik edeceğiz ve emeklerine değer kazandıracağız” dedi.