MHP Dulkadiroğlu İlçe teşkilatında basın mensuplarıyla bir araya gelen Mustafa Akpınar iktidar partisinin barış süreci adı altında Türkiye'yi bölünmenin eşiğine getirdiğini söyledi. 

Akpınar, barış süreci, PKK ve peşmergenin Kobani'ye geçişiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ülkeyi yönetenlerin, PKK'nın kolu PYD'nin Türkiye üzerinden Kobaniye geçişine izin vererek anayasal suç işlediğini öne süren Akpınar, “AKP Hükümetinin barış süreci yutturmacası adı altında sürdürdüğü ihanet süreci doğrultusunda çocuk katili Öcalan'la devam ettirdiği müzakereler ve PKK'nın kolu PYD teröristlerini korumak için anayasa suçu işleyerek Türkiye toprakları üzerinden koridor açılmasına izin verip peşmergelerin geçişinin sağlaması ülkemizin ne denli bir tehlike ve ihanet altında olduğunun göstergesidir.” dedi. 

Türkiye'nin, AK Parti hükümetinin yanlış politikaları sonucu dış politikada elinin kolunun bağlandığını dile getiren Akpınar,  “Diğer yandan ABD uçakları bu PYD teröristlerine havadan silah ve mühimmat indirirken bunlardan bir kısmı kanlı IŞİD militanlarının eline geçmiş, diğerleri ise PKK uzantısı PYD'lilerin elindedir. Bizim basiretsiz yöneticilerimiz ise 12 yıldır sürdürdükleri yanlış politikaların bir sonucu olarak eli kolu bağlı, olan-biteni izlemektedir. Bu silahlar yarın gerek IŞİD militanları, gerekse PKK ve PYD terör örgütleri tarafından Türkiye'ye çevrildiğinde bunun hesabını AKP hükümeti nasıl verecektir. AKP'nin barış süreci diye adlandırdığı ucu kapalı, sonu belirsiz ve içi boş olan bu süreçte kanlı PKK örgütü taviz üstüne taviz koparmakta bir yandan askerlerimize ve polisimize kurşun sıkmakta, Güney Doğu Bölgelerimiz de ise ayaklanmalar meydana getirmektedir.” diye konuştu. 

Türkiye'de hırsızlık ve yolsuzlukların yasal hale getirildiğini de kaydeden Akpınar şöyle konuştu: “Ülkemizin bölünmenin eşiğine geldiği, sınırlarımızın yolgeçen hanına döndüğü, hırsızlık ve yolsuzlukların neredeyse yasal hale getirildiği, bakan çocuklarının evlerine para kasalarının ve ayakkabı kutularının içinde deste deste dolarların çıktığı evlerinde sakladıkları paraları 2 gecede taşıyıp bitiremedikleri bu AKP iktidarsızlarından kurtulmanın zamanı gelmiş ve geçmektedir.”