Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, AK Parti iktidara geldiğinde 200 milyar dolar olan iç ve dış borç toplamının 12 yıl aradan sonra 600 milyar dolara çıktığını söyledi.

Öcal, yaptığı açıklamada, parti olarak darbe teşebbüsünü çok iyi bildiklerini ifade ederek, "Yani Türkiye’de iktidarda kalmayı rahmetli Erbakan Hoca bilmiyor muydu? Giderdi dış güçlerin onayını alırdı, iktidarda öyle veya böyle kalırdı. Rahmetli Şehit Muhsin Başkanımız iktidara gelmenin yolunu bilmiyor muydu? Arkadaşlar; bu tür ifadelerle insanların zekâsıyla alay ediyorlar. Bakıyorsunuz; iç ve dış borç bunlar iktidara geldiklerinde 200 milyar dolardı. Bugünkü noktada bakıyorsunuz 600 milyar doları aşmış durumda. Neymiş; faiz lobisi bu ülkeyi itibarsızlaştırmak için uğraşıyormuş. Faiz lobisinden şikâyet ediyorsunuz da şikâyetinizin devamında bunu bir haber yapın. 2015 bütçesinde açın bakın 54 milyar dolar faiz ödemesi için kaynak ayrılmıştır. Hani sizin borcunuz yoktu. Ayrılan bu kaynak niçin ayrıldı? IMF’ye olan 8.5 milyar dolar bütçeden ödendi, bundan sonra 6 seçimdir aynı nakarat devam ediyor." dedi.

Mevcut iktidarın 12 yılda bu ülkeye yaptığı toplam yatırımın 40 milyar dolar olduğunu öne süren Öcal, eleştirilerine şöyle devam etti: "Yani toplam 40 milyar dolarlık yatırım yapılarak bu ülke bu hale gelmiştir. Yollar yapıldı, hastaneler yapıldı, çeşitli hizmet alanları yapıldı. Ne demek istiyoruz; Türkiye olarak yılda 50 milyar dolarlık faiz ödemesi yapmazsak bugün geleceğimiz noktayı siz hayal edin. Ülkemizin bulunduğu bu kötü şartlarda yapılan bu ittifakın öncelikle hayırlı olmasını dileriz."