CHP Adana milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, Adana ve çevresinde, Suriyelilerin kullandığı kaçak elektrikten dolayı onaylanan zamma, "AKP’nin iş bilmezliği." diyerek tepki gösterdi.

Adana, Mersin, Kilis, Osmaniye, Gaziantep ve Hatay’da Suriyeli vatandaşlardan dolayı artan kaçak elektrik kullanımı neticesinde uygulanacak zammı, AK Parti’nin uyguladığı yanlış iç ve dış politikaların bedellerinden biri olarak değerlendiren Türkmen, "Halkımız, AKP iktidarı döneminde canıyla malıyla birçok bedel ödedi. Ortadoğu politikalarında yaptığı yanlışların bedelini de, hala ağır bir biçimde halkımız ödüyor. Bu iş bilmez iktidar yıllardır tek haneli enflasyondan bahsediyor, ancak halkın temel ihtiyaçlarına yapılan yıllık zam oranlarına bakıldığında bu ülkede tek haneli enflasyondan söz edilemez. Memur ve emekli maaşlarına zam yapılırken enflasyon tek haneli, elektriğe, akaryakıta, doğalgaza, gıda ürünlerine yapılan zamlarda çift haneli rakamlar söz konusu. Bu iktidarın ülke ekonomisi ile ilgili verdiği rakamların tamamı yalan. Gerçek rakamları yapılan zamlar karşısında ezilen ve her geçen gün ekonomisi kötüye giden halkımız biliyor." dedi.

Suriyelilerin kullandığı kaçak elektriğin parasını, Türk halkından çıkarmaya çalışan zihniyeti kınadığını vurgulayan CHP adayı Türkmen, "Bizim vatandaşımız zaten muhtaç ve zor durumda. Kendi elektrik faturasını bin türlü zorlukla ödeyen insanımıza, Suriyelilerin kullandığı kaçak elektriğin faturasını ödetmeye çalışmak nasıl bir iktidar anlayışıdır? AKP hükümeti farkında değil sanırım ama bu ülkede asgari ücret alan vatandaş, ay sonunu nasıl getireceğini düşünüyor." ifadelerini kullandı.