İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Bingöl'de şehit yakınına küfür etmesiyle ilgili ilk kez konuştu. Akşener milletvekillerine ise ''Vatandaşla diyaloglarınızda soğukkanlılığınızı koruyun, öfkenize mağlup olmayın'' uyarısında bulundu.

“Bu olayı tasvip etmemiz mümkün değil. Bizi sahadan çekmek istiyorlar” diyen Akşener, "Öfkenize mağlup olmayın'' uyarısında bulundu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl ziyareti sırasında şehit yakını Tahir Gümren'e küfreden Lütfü Türkkan, cumartesi günü grup başkanvekilliği görevinden Akşener'in talebi ile istifa etmişti.

İYİ Parti Meclis Grubu, bugün saat 14.00'te yeni grup başkanvekilini seçmek için toplandı. Oylama sonucunda Erhan Usta, İYİ Parti'nin yeni grup başkanvekili oldu.

Akşener partisinin grup toplantısında, "Gündemi değiştirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bizi sahadan çekmek istiyorlar. Vatandaşın gündemini konuşmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, partisinin Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit ağabeyi Tahir Gümren'e küfretmesine ilişkin, "Bu bir yanlıştır. Bu yanlışın ama ile fakat ile lakin ile gölgelenmesi, Türk milletine hizmet iddiası olan bir partinin değil, hiçbir Türk milletinin hiçbir ferdinin karı değildir. Böyle bir kusuru görmezden gelemeyiz" dedi.

İYİ Partili Ağıralioğlu, TBMM'de partisinin Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit yakını Tahir Gümren'e küfretmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağıralioğlu, Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında yaşanmaması gereken müessif bir hadisenin yaşandığını, Türkkan'ın söylediği sözün hiçbir gerekçe ile meşrulaştırılamayacağını söyledi. Ağıralioğlu, "Bu bir yanlıştır. Bu yanlışın ama ile fakat ile lakin ile gölgelenmesi, Türk milletine hizmet iddiası olan bir partinin değil, hiçbir Türk milletinin hiçbir ferdinin karı değildir. Böyle bir şeyi asla meşru göremeyiz. Meral Akşener, hizmetine talip olduğu milletin, hizmetini göreceği devletin süreci içerisinde hiç kimsenin kendisine, şahsiyetine, ırzına, iffetine hakaret edilmeyeceği bir ülke vaat etmektedir" dedi.

'Akşener'in bu hatayı görmezden gelmesi mümkün değil'

Ağıralioğlu, Genel Başkanları Meral Akşener'in de bu hatayı affetmeyeceğini belirterek, "Kendisi birisinin annesi, bacısı, ablası, halası ve bir kadın olan genel başkanın böyle bir hatayı, kabahati görmezden gelmesi mümkün değildir. Dolayısıyla bugün grup başkanvekilliği seçimimiz var. Görevden el çektirildi. İYİ Parti şunu da temsil ediyor. AK Parti iktidarına bu vesile ile duyurmuş olalım. Biz hata yapınca, hatası ile yüzleşebilen, hatasının sorumluluğunu taşıyabilen, hatasının bedelini ödeyebilen bir partiyiz. Siyasette de yanlış yapılınca, yapılan yanlışın bir bedelinin olması gerektiğini dillendiren bir partiyiz. Bununla şunu hatırlatıyoruz siyasete; siyasette bazen böyle yanlışlar, kabahatler yaşanabilir. Ama bu kabahatlerden sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmak siyaset kurumunun saygınlığını aşındırır. Siyaset kurumunun millet nezdindeki itibarını gölgeler ve milletin siyasete olan itibarını gölgelediği için milletin devlete hürmeti kalmaz" diye konuştu.

'Ama, fakat, lakinle gölgelemeyiz'

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ağıralioğlu, Türkkan'ın partiden ihracının gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, bugün grup başkanvekilliği için oylama yapılacağını, sonrasında süreç ne gerektiriyorsa onları yapacaklarını söyledi.

Ağıralioğlu, yapılan hatayı makul görmeyeceklerini vurgulayarak, "Böyle bir kusuru görmezden gelemeyiz. Ama, fakat, lakinle gölgelemeyiz. İYİ Parti, iyilik mücadelesinde bunu asla müsamaha ila karşılamaz. Hiçbir arkadaşımız bunu böyle karşılamıyor. Sadece partimiz değil, bu memlekette izan duygusu olan hiçbir Müslüman Türk evladı bunu makul görmez" ifadelerini kullandı.