Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kahramanmaraş ziyaretinin ardından Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İletişim Ofisi tarafından yapılan açıklamanının ikinci maddesinde "Aksu Çayı temizleniyor. Entegre Atık Su Arıtma Tesisi sanayicilerimiz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz, Valilik ve Bakanlık konsorsiyumu ile yapılacaktır" ifadesi yer aldı.

Bu açıklama Kahramanmaraş'ın kanayan yarası Aksu'nun temizlenmesi konusundaki umutları artırırken aynı zamanda heyecan uyandırdı. Haber46 olarak okuyucularımızdan gelen bazı soruları cevaplanmak üzere Ak Parti Milletvekillerimize soruyoruz.

Aksu'yu kurtaracak olan Entegre Atık Su Arıtma Tesisi ne zaman yapılacak? Bununla ilgili bir planlama yapıldı mı? Sanayiciler, Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Valilik tarafından yapılması planlanan tesisin masrafları hangi kuruma ne oranda yansıtılacak? Bu konuda iş adamlarıyla görüşme yapıldı mı ve anlaşma sağlandı mı? Sürecin bu günden başlayarak nasıl işleyeceği ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Özellikle Entegre Atık Su Arıtma Tesisi ne zaman yapılacak? sorusu düzenli olarak Aksu'yu gündeme getiren haber46'nın bir sonraki haberi ne zaman yapacağını planlaması açısından önemlidir. Tesisin bu günden itibaren planlama ve yapılma süreci takviminin paylaşılması durumunda, basın olarak bizler de sorumlu gazetecilik gereği süreci daha iyi takip ederiz. Aksu konusunu ısıtıp ısıtıp gündem geetirmek yerine süreç doğru ve zamanında işliyor mu onu takip eder ve haberlerimizi ona göre planlarız.

Aksu'nun temizlenmesi, Kahramanmaraş halkı için çok büyük önem arz etmektedir. Haber46 olarak bu süreci takip etme konusundaki kararlılığımız da aynı hassasiyetle devam etmektedir. Sayın Milletvekillerimizin de konuyu çok büyük hassasiyetle ve ciddiyetle takip edeceğine ve ivedilikle sonuçlanması için çaba göstereceklerine inanıyoruz.