Afşin Elbistan Termik Santraline filtre takma süresini 2,5 yıl uzatan kanunun, Meclisten Ak Partili ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla geçmesinin ardından başlayan tartışmalar bitmiyor. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın 6 ay içinde kül tutan filtrelerin takılacağını açıklamasına rağmen tekiler artarak devam ediyor.

Daha önceki açıklamasında, kanunun Meclisten geçmesi durumunda Afşin ve Elbistan'da tarihin en büyük mitingini yapacağını söyleyen CHP Milletvekili Ali Öztunç'un ne yapacağı merak ediliyordu. Öztunç iki günlük aradan sonra suskunluğunu  bozdu ve yol haritasını açıkladı.

CHP’li 30 milletvekiliyle beraber Elbistan’a gideceklerini söyleyen CHP milletvekili Ali Öztunç “Afşin Elbistan halkına söz verdiler. Asla süre uzatımı olmayacak dediler. Ama 3 yıl daha filtresiz çalışmaya izin verdiler. Halkı yine kandırdılar, aldattılar. Elbistan ve Afşin halkı zehirlensin, ölsün istiyorlar. Elbistanın adı Küllbistan olsun bari. Biz bu maddeyi Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz. “ diye koştu.

Türkiye'nin çeşitli illerine dağılmış durumdaki yaklaşık 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi maddesi AK PARTİ ve MHP'lilerin oylarıyla Meclis’te kabul edilmişti.