CHP ve İYİ Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ali Öztunç, birkaç gündür kendisine yönelik yapılan paylaşımlara ateş püskürdü. Öztunç: “Bakın bi kaç gündür, AK Parti Kahramanmaraş örgütünden birileri, isimleri hepsi bende. Milletvekillerinin yakınları, bazı adayların amcasının çocukları, benimle ilgili bir kampanya başlatmışlar” dedi.

Partinin il başkanlığında bir açıklama yapan Öztunç, kendisi hakkında yapılan kirli propagandaya cevap verdi. Projelerinin açıklanmasının ardından kendisine oluşan ilgiyi kırmak niyetinde olan bazı kişilerin aleyhinde kirli çalışma yaptığına vurgu yapan Öztunç: “İyi niyetle sokağa çıktım, iyi niyetli projelerimi açıkladım, iyi niyetle ne yapmak istediğimi anlatıyorum. Toplumda da karşılık buluyorum. Anket sonuçları geldi. Yüzde 41 Sayın Hayrettin Güngör görülüyor. Yüzde 40 ben görünüyorum, 19’da kararsız görülüyor. Bu anketler geldikçe, hemşerilerimizin bana ilgilisi arttıkça, projelerimi dinledikçe şaşırıyorlar. İftira atıyorlar, dedikodu yapıyorlar. Korkuyorlar. Bu kadar korkmayın. Bakın bi kaç gündür, AK Parti Kahramanmaraş örgütünden birileri, isimleri hepsi bende” şeklinde konuştu
Öztunç’un konuşmasından satır başları şöyle: 
31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kaldı.  31 Martta yurttaşlarımız şehrü-l eminlerini seçecekler. Hem ilçelerde hem büyükşehirde. Belediyeleri yönetecekler insanları göreve getirecekler. Bu kapsamda bizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gördüğüm ilgiden gayet memnunum. Keyifli bir kampanya oluyor. Yurttaşlarımız sağolsun, destek veriyorlar. Gittiğim her yerde; ‘Bu şehri kurtarırsan sen kurtarırsın, atom karınca kurtarır diyorlar’ bu da beni mutlu ediyor. Projelerimizi açıkladım.  Ben projelerimi açıkladım ama rakibim Hayrettin Güngör hala açıklamadı. Hiç mi projesi yok? Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sırtına binerek mi? Kampanya yürütecekler. Bakıyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanın ismi dışında başka bir şey söylemiyorlar. Yani yerele seçimlerde Kahramanmaraş’ın adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’mı? Merak ediyorum. 
NİYE HAYRETTİN GÜNGÖR BEY BİR PROJE AÇIKLAMIYOR.
Mesela ben tranvay dedim. Ama Hayrettin Güngör projelerini açıklamadı. Açıklasın artık vatandaş bir görsün. Bizde görelim bakalım, ne yapmak istiyor, ne yapacak. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasına saklanarak, seçim kampanyası yürütmesinler. Bir davetim olmuştu Hayrettin Güngör’e. Aksu TV bu şehrin televizyonu. Gel Aksu TV’de ikimiz, istediğiniz kadar gazeteci, il başkanınızı, milletvekillerinizi alın yanınıza, ben tek başıma olacağım. Tartışalım, konuşalım. Kahramanmaraş’a ne yapacağız? Bunları bir konuşalım. Vatandaş’ta dinlesin. 
İYİ NİYETLE SOKAĞA ÇIKTIM
iyi niyetli projelerimi açıkladım, iyi niyetle ne yapmak istediğimi anlatıyorum. Toplumda da karşılık buluyorum. Anket sonuçları geldi. Yüzde 41 Sayın Hayrettin Güngör görülüyor. Yüzde 40 ben görünüyorum, 19’da kararsız görülüyor. Bu anketler geldikçe, hemşerilerimizin bana ilgilisi arttıkça, projelerimi dinledikçe şaşırıyorlar. İftira atıyorlar, dedikodu yapıyorlar. Korkuyorlar. Bu kadar korkmayın. Bakın bi kaç gündür, AK Parti Kahramanmaraş örgütünden birileri, isimleri hepsi bende. Milletvekillerinin yakınları, bazı adayların amcasının çocukları, benimle ilgili bir kampanya başlatmışlar. Vay efendim bakın neler söylemiş bakın videoya diyorlar. Ne söylemişim 1978 yılında Kahramanmaraş’ta, acı olaylar yaşandı mı? Yaşandı. Yaşanan bu acı olaylarda Sünni’de Alevi’de acı çekti mi? Çekti. Biz bu sıkıntıları yaşadık. Kim yaşattı bu sıkıntıları provokatörler yaşattı. Şehre gelen milli piyangocu yaşattı. Ne işi vardı o kadar milli piyangocunun Kahramanmaraş’ta. Şehri karıştırdılar, provokasyon yaptılar. Kardeşi kardeşe kırdırmaya çalıştılar. Peki, bu provokatörlerden hesap sormayacak mıyız? Kahramanmaraş’ta insanları birbirine kırdıran, dışarıdan gelen Maraş’la ilgisi olmayan bir olay. Her yerde bunu söyledim, Meclis kürsüsünde de bunu söyledim. 12 Eylül darbesinin ayak taşlara idi onların yaptıkları. Tıpkı 15 Temmuz’da yapılan gibi. 15 Temmuz’dan hesap sormayacak mıyız? O zaman ki provokatörlerden hesap sormayacaksak,  15 Temmuz’da ki  provokatörlerden de hesap sorulmaması gerekiyor.

HABER: MUSTAFA KILINÇ