Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı devlet dairesinde yaşanan ‘Defile skandalı’nı TBMM Gündemine taşıdı.

Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İtfaiye Daire Başkanlığı binasında yaşanan defile skandalı, kent sınırlarını aşarak Türkiye gündemine oturdu.

Kamuoyuna yansıyan görüntülerde bina içerisindeki itfaiye araçlarının önüne turkuaz halının serildiği ve halı üzerinde mankenlerin sırasıyla yürüdüğü görülürken, sosyal medya platformlarında hızla yayılan bu görüntüler sonrası tepkiler de çığ gibi büyüdü. En çok kullanılan ifadeler ise “Defile düzenlemek itfaiyenin işi mi?”,”‘Şehirde bir yangın çıksa ne olacak?” oldu.

“BURNUMUZA PİS KOKULAR GELİYOR”

Yaşanan skandal sonrası dün(04.11.2018) yaptığı açıklamada, “Bu gördükleriniz Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi itfaiyesinde defile yapan mankenler. Bir kaç gündür Yurt dışındaydım yeni geldim öğrendiğim ki bizim Belediye itfaiyesinde defile düzenlenmiş. Tam bir skandal. Konuya ilişkin yarın detaylı bir açıklama yapacağım. Ama Büyükşehir belediye başkanı itfaiye daire başkanını günah keçisi ilan ederek bu skandaldan kurtulamaz. Elbistan’dan su zehirlenmesinde KASKİ müdürünü suçlamıştı şimdi ise itfaiye daire başkanını... Hiç bir kurumda amirin bilgisi olmadan böyle bir defile yapılamaz. Burnumuza başka türlü pis kokular geliyor. Bu mankenlere ödemeyi kim yaptı, nerede konakladılar. İtfaiyede böyle bir defileye neden ihtiyaç duyuldu? Bu ve başka sorulara yanıt vermeleri lazım. Yarın da konuyu TBMM gündemine taşıyacağım” ifadelerini kullanan CHP’nin ‘Atom Karınca’ lakaplı çalışkan ismi Ali Öztunç, bugün harekete geçerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

BELEDİYEDE İŞLER BELEDİYE BAŞKANININ HABERİ OLMADAN MI YÜRÜMEKTE?

Önergede defile sonrası gelen tepkiler üzerine İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder’in görevden alındığı hatırlatmasında bulunan Öztunç’un, “Bu defileden nasıl olur da Büyükşehir Belediye Başkanının haberi olmaz? Belediyede işler Belediye Başkanının bilgisi olmadan mı yürümektedir?”İfadeleri dikkat çekti.

Öztunç’un önergesi aynen şu şekilde:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nca düzenlenen defile, sosyal medyada yayılması üzerine gelen tepkiler üzerine İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder görevden alınmıştır.

Buna istinaden;

1- Kahramanmaraş İtfaiye Daire Başkanlığı bu defileyi hangi amaçla düzenlemiştir?

2- Bu defileden nasıl oluyor da Büyükşehir Belediye Başkanının haberi olmaz? Belediyede işler Belediye Başkanının bilgisi olmadan mı yürümektedir?

3- Defileye katılan mankenler nereden gelmişlerdir? Bunlar Kahramanmaraş’ta hangi otelde konaklamışlardır? Bu mankenlere ödenen ücret ne kadardır? Bu defilenin toplam maliyeti ne kadar olmuştur? Defilenin masrafları nereden karşılanmıştır?

4- Defileye davet edilen kamu görevlileri var mıdır? Var ise bunlar kimlerdir?