CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Aksu çayının kirliliğinde duyarsız kaldığını belirttiği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Sır barajı skandalında kamuoyu çalkalanırken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün bir açıklama yapması bekleniyor.

Ali Öztunç’un Twitter Paylaşımları

Kahramanmaraş Sır barajındaki çevre katliamının, rezaletinin, ayıbın videosu da bu. Güzel şehrimiz bu görüntüleri haketmiyor. Gerekli suç duyurusunda bulunacağım. Memlemetimiz sahipsiz değil bunu herkes artık öğrensin.

Bu görüntüler Kahramanmaraş sır barajından. Maalesef sanayi tesislerinin kimyasal atığı bu görüntülere sebep oluyor.Defalarca çağrı yaptım, mücadele ettim ama maalesef ne Çevre Bakanlığı ne de Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi duyarlılık göstermedi.

Bu çevre katliamının sorumluları sadece fabrikalar değil aynı zamanda duyarsız kalan kamu görevlileridir. Bu nedenle bu kamu görevlileri hakkında da suç duyusunda bulunacağım. Bunu yapmaya mecbur bırakıldım maalesef.