Kahramanmaraş, Ali Öztunç ile Hayrettin Güngör arasında sosyal medyada başlayan polemiği izliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile CHP Genel Başkan yardımcısı Ali Öztunç arasında başlayan tuz polemiği sertleşti. Olayın tüm detaylarını Haber46 farkıyla takip edebilirsiniz.

FİTİLİ ALİ ÖZTUNÇ ATEŞLEDİ

Tartışmanın fitilini CHP Genel Başkan yardımcısı Ali Öztunç yaktı. Öztunç yaptığı açıklamada "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin tasarruf yapmak için tuz almadığını, bu nedenle kar yağışı sonrası yolları açmak için yeterli çalışnın yapılmadığını" iddia etti. Öztunç açıklamasında "Niye tuz kullanmadınız? Tüm dünyada tuz kullanılır. Çünkü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu yıl tuz almamış. Aklınca tasarruf yapacak. Belediyeye tuz almamış. Kahramanmaraş'ta ana arter yollar dahi açılamadı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı her fırsatta 'Ben belediyeciliğin kitabını yazdım' diye övünürdü. Bir kitap yazdığı doğru. Ama belediyeciliğin değil, beceriksizliğin kitabını yazmış." dedi.

BAŞKAN GÜNGÖR ÇOK SERT CEVAP VERDİ! YALANCI

CHP Genel Başkan yardımcısı Ali Öztunç'un Büyükşehir'in tuz almadığı ile ilgili iddiasına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör çok sert cevap verdi. Güngör açıklamasında "Siz yalan siyasetini sürdürdükçe biz de gerçekleri yüzünüze vurmaya devam edeceğiz. Savunduğunuz ‘tuz almadı’ yalanınıza ithafen karla mücadele çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ali Öztunç" ifadelerini kullandı.

ÖZTUNÇ ANINDA VE AYNI SETLİKTE CEVAP VERDİ! TROL

Başkan güngör'ün kendisini yalancılıklsa suçlamasına sinirlenen Ali Öztunç ilk paylaşımında "Bir de utanmadan bana laf yetiştiriyorsun Hayrettin Güngör. Kahramanmaraş senin beceriksizliğin yüzünden perişan oldu. Herkes biliyorki kar ile mücadelede de sınıfta kaldın. Bana cevap vereceğine işini yapsaydın hemşehrilerimiz mağdur olmazdı. Sen beceriksizliğin kitabını yazmışsın." dedi.

Hızını alamayan Öztunç bir sonraki paylaşımında ise şu ifadeleri kullandı.

"Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi karla mücadeleyi beceremeyince görev muhtarlara düştü. Narlı Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Sezgin Sonzamancı, greyder kiralayarak mahallesini kardan temizletti. Hayrettin Güngör ise işini yapacağına trolliğe soyundu."

Hayrettin Güngör ile Ali Öztunç arasındaki tartışmanın nereye varacağı merak konusu oldu.