TBMM Genel Kurulu’nda 2022 bütçe kanun teklifinin görüşmelerinde CHP adına konuşma gerçekleştiren Ali Öztunç, Kahramanmaraş'ın sorunlarını dile getirdi.  Öztunç konuşmasında şunları söyledi:

“MEHMET MUŞ BIYIĞIMI KESERİM DEMİŞTİ… HALA FİLTRE YOK”

Değerli arkadaşlar, birkaç söz de seçim bölgem Kahramanmaraş için söylemek istiyorum. Sayın Mahir Ünal az önce buradaydı, kendisinin de olduğu bir toplantıda, Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde, dediler ki: "Merak etmeyin, 2021 yılının Ocak ayından itibaren Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde filtre olacak. Hiçbir şekilde kül yutmayacak kimse, hiçbir şekilde zehir solumayacak Afşinli, Elbistanlı." Söz verdiler, 2022'ye giriyoruz, hâlâ sözünü tutan yok, hâlâ Afşin'de, Elbistan'da yurttaşlarımız zehir soluyorlar, kül yutuyorlar; santrale, filtre hâlâ takılmadı değerli arkadaşlar. O bölgede yaşayan insanlara hâlâ büyük bir eziyet yapılıyor ve Sayın Mehmet Muş Grup Başkan Vekiliydi -kendisi de az önce buradaydı, şimdi yok- tutanaklar bende, o gün bu görüşmelerde bana söylemişti ben kürsüden konuşunca, demişti ki: "Merak etme, Afşin-Elbistan Termik Santrali'ne altı ayda filtre takılacak." "Takılmayacak." dedim. "Takılacak. Bıyığımı keserim." demişti. Hâlâ filtre takılmadı arkadaşlar Afşin-Elbistan Termik Santrali'ne.

Değerli arkadaşlar, "Devlet hastanesi yaptık Elbistan'da." diyorlar; doktor yok yahu, ne yapayım ben binayı? Hastaneyi istediğin kadar yap, dört duvar. Doktor? Doktor yok.

Arsan diye bir kavşağımız var, Maraş merkezde, Arsan Kavşağı. İki yıldır bir kavşağı bitiremediniz ya. Ya, bu kadar mı beceriksizsiniz, iki yıldır bir kavşak bitirilmez mi?

Yine, Kahramanmaraş'ın ufacık otogarını yıktılar, "Otogar yapacağız." dediler, iki yıldır bir otogarı yapmayı beceremediler. Millet yağmurda çamurda, soğukta, otogardan, eski otogarın olduğu yerden otobüslere binmeye çalışıyor.

Maraş'a stat sözleri var. Her seçim dönemi geldiğinde "Maraş'a stat yapacağız. Antep'e yaptık, Kayseri'ye yaptık." Güzel, yaptınız; Maraş'a niye yapmıyorsunuz arkadaş? Her seçim döneminde gelirler, "Söz veriyoruz, bu defa yapacağız." Alırlar fotoğrafları, "Bunu yapacağız." diye gösterirler, "Yalnız bunun çatısı da biraz yamuk olmuş." derler. "Biraz düzeltelim, böyle yapalım." derler. Ama daha Maraş'a bir stat yapamadınız.

“BU MİLLET YEDİĞİ AYAZI UNUTMAYACAK”

"Aksu Çayı" diye bir çayımız var, bildiğiniz kimyasal akıyor; rezalet, kokudan durulmuyor. Önerge veriyorum Bakana diyorum ki: "Yahu, kardeşim, burası kirli, temizlenmesi lazım." Bakan bana cevap veriyor: "Hayır, orası temiz." diyor. "E gel beraber gidelim, bakalım." diyorum, gelmiyor. "E gidelim, bir temsilci gönder, oradan bir bardak su alalım, içelim." diyorum. I ıh, tık yok. "Kardeşim, gel gidip beraber çimelim." diyorum orada yani yüzelim diyorum. O da yok, ona da gelmiyorlar. Ama Kahramanmaraş'ın ortasında Aksu Çayı zehir akıyor. Niye biliyor musunuz? Çünkü Maraşlı zamanında AK Parti'ye çok oy verdi, çantada keklik görüyorlar, "Biz bu Kahramanmaraş'a hizmet etmesek de bunlar zaten bize oy veriyor." diye bakıyorlardı. Şimdi, meydana çıkacaksınız, seçim sandığı gelecek, göreceksiniz Maraşlının size vereceği dersi.

Değerli milletvekilleri, AK PARTİ dönemi sona eriyor. Yirmi yıldır bu ülkeyi yöneten AK PARTİ gidiyor, görevi sona eriyor. Çok büyük tahribatla gidiyorlar, çok büyük zarar verdiler, Türkiye'nin değerleriyle oynadılar, Türkiye'ye ekonomik açıdan çok çok çok büyük zararlar verdiler.

Ama inşallah, 2022 yılında en erken, ne zaman yapılabilirse bir sandık geldiği zaman bu millet yediği ayazı unutmayacak, sizler zevk-ü sefa sürerken ekmek kuyruklarında çile çekmeyi unutmayacak ve size "Hadi bakalım evinize, hoşça kalın." diyecek.