Kamuoyunda yaptığı işlerden ötürü bir teveccühe sahip olan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş için Büyükşehir Belediye Başkan Adaylı gösterileceği öğrenildi. CHP Genel Merkezinin ve CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığının yaptığı tüm çalışmaların hepsinde Ali Öztunç’un adının çıktığı onun için aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyor. CHP İl Başkanı Esat Şengül, Haber 46’nın telefonla kendisine CHP’nin Büyükşehir Adayı sorması üzerine: “CHP’nin adayı Ali Öztunç’tur. Kendisini bunun için zorlayacağız” dedi.
ALİ ÖZTUNÇ NE DEMİŞTİ
Kahramanmaraş’ın açık ara en çok okunan haber sitesi haber 46’yı ziyaret eden ve  kendisinin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile alakalı soruya ise Öztunç şöyle cevap verdi: “CHP’nin bazı ilçelerde adayları açıklandı. Diğer ilçelerde CHP İl Başkanı ciddi bir titiz çalışma yürütüyor. Şahsımın Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile ilgili bir istek var, arzu var görüyorum. Yolda görürken, arabayı park ederken, pazarda ki vatandaşlar yüzüme gelip söylüyorlar. Seni başkan görmek istiyoruz diyorlar. Ben işimi yapıyorum. Asli görevim milletvekilliği, çalışıyorum vatandaşın sorunlarını çözmek için emek veriyorum. Hiçbir zaman da vatandaşın arasında çıkmadan devam ediyorum devam edeceğim de. Bir ilgi var, bir teveccüh, bir istek var ama şu an ben milletvekiliyim, bir şey söylemem çok yanlış olur. Bakalım hayırlısı diyelim.
YASA NE DİYOR: MİLLETVEKİLLERİNİN İSTİFA ZORUNLULUĞU YOK 
Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 17. maddesi, "Milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarlar, mahalli idareler seçimlerinde adaylıklarını koyabilmek için veya aday gösterilebilmek için istifa etmek zorunda değildirler. Milletvekilliği, belediye başkanlığı, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği ile muhtarlık, bir şahıs uhdesinde birleşemez. Bu görevlerden birisinde bulunanlardan bir diğerine seçilenler, seçim sonuçlarının kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde tercih haklarını kullanırlar. Bu süre içinde tercih haklarını kullanamayanlar, seçildikleri yeni görevi reddetmiş sayılırlar" hükmünü içeriyor. Buna göre aday olacak milletvekilleri görevlerinden istifa etmek zorunda kalmayacak ancak belediye başkanı seçildikten sonraki 15 gün içinde hangi görevi üstleneceklerine dair tercihte bulunacaklar.