Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, siyasette lider sultasına son vereceklerini açıkladı. Peri, “Siyaset CHP iktidarında liderin iki dudağı arasından çıkan sözlerle yapılmayacak.” dedi.

Pazar günü yapılacak olan genel seçimlere yönelik çalışmalarını sürdüren Peri, demokrasiyi getirmek için gereken tüm adımları atacaklarını söyledi. Siyasetin liderlerin iki dudağı arasından çıkan sözlerle yapıldığına dikkat çeken Peri, “CHP iktidarında liderlik sultası son bulacak. Milletin vekilini millet belirleyecek. Genel başkanların önüne getirip dayattığı aday listeleri olmayacak. Meclise gitmem halinde yapacağım çalışmaların başında da liderlik sultasına son vermek gelecek.” diye konuştu.

Peri, Demokrasinin önünde duran yüzde 10’luk seçim barajı engeline de son vereceklerini dile getirdi. 'Her seçmenin düşüncesi ve tercihi Meclis'te mutlaka temsil edilmeli' diyen Peri, “Bugün ülkemizde uygulanan yüzde 10’luk baraj, Demokrasimizin önünde dağ gibi duran bir engeldir. İnsanlar tercihlerini yapıp oy kullanıyor. Ancak yüzde 10’luk seçim barajı nedeniyle oyları başka partilere gidiyor. Bu çok adaletsiz bir sistem ve mutlaka değişmeli.” şeklinde konuştu.

Seçmeni Pazar günü sandığa gitmeye davet eden Peri, “Oy kullanmak bir görevdir. Tüm vatandaşlarımızı sandığa gitmeye davet ediyorum. Ne kadar fazla katılım sağlarsak Demokrasi anlamında da o kadar önemli adım atmış oluruz. Hangi partiye oy vereceğiniz kendi bileceğiniz iş. Ama mutlaka sandığa gidin. Oylarınıza sahip çıkın. Elinizi vicdanınıza koyun ve tercihinizi yapın. Ülkenin ve kentinizin içinde bulunduğu duruma bakın. Memnunsanız iktidara değilseniz muhalefete yönelin. Ama mutlaka oy kullanın.” ifadelerini kullandı.