Mart 2013-Mayıs 2013 döneminde 25 merkezde gerçekleşen Yerel Yönetimler Programının Türkiye geneli sınavı 19 Mayıs 2013'te akademi açan il merkezlerinde, kendi illerinde dereceye girenlerin katılımıyla yapılan Türkiye geneli derecelendirme sınavı 8 Haziran 2013 tarihinde Ak parti Genel Merkezinde yapılarak, dereceye  giren ve ödül kazanan ilk 5 isim belli olmuştu.
 
İstanbul Times Haber Merkezi/Gökhan Karakurt

Türkiye Geneli Derecelendirme sınavında ilk sıraya giren 5 adaydan 4'ü 96 puan almıştı. Bu eşitlik üzerine, sıralama doğum tarihine göre gençten yaşlıya göre sıralanarak, Genç katılımcıların teşviki amacıyla yapılan bu düzenleme şu şekilde oldu.

. Türkiye Birincisi ”“ 28.01.1990-İstanbul-Münevver Yıldız (96 Puan)
. Türkiye İkincisi -27.08.1988-Ankara-Sinem Sinangil (96 Puan)
. Türkiye Üçüncüsü -13.01.1984- Ali Yıldırım (96 Puan)
.Türkiye Dördüncüsü -10.02.1974- İstanbul ”“Ali Yakar (96 Puan)
.Türkiye Beşincisi -10.04.1970 ”“Artvin ”“İlker Özkan (92 puan)

Heyecanlı bekleyişin ardında akademide ilk 5'te yer alan ve kendi illerinde birinci olan Öğrenciler Plaketleri'ni Ak Parti Genel Merkezinde yapılan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldılar.Akademi Türkiye birincisi  Başbakan Erdoğan'ın yurt dışı gezisine, Türkiye ikincisi Başbakan Erdoğan'ın yurt içi gezisine, Türkiye üçüncüsü, Türkiye dördüncüsü ve Türkiye beşincisi olanlar ise Bakanların yurt içi gezilerine katılacaklar.

Halka Hizmet İçin Çalışacam..

Has Parti Zeytinburnu kurucu İlçe Başkanı Ali Yakar Akademi sınavında birinci ile aynı Puanı almasına rağmen yaş sıralamasında dolayı 4'cü sırada yer alarak bakanların yurt içi gezilerine katılacak.

Ali Yakar ”˜'Bu ödül benim Ak Parti'deki başarılarımın başlangıcı olacaktır. Bundan  sonra tüm gücümle Ak Parti için çalışacağım. Başbakan Erdoğan'ın hizmet anlayışını  benimseyerek Halkımıza hizmet için Ak Parti teşkilatında yer alacam. Ak Parti'nin  vermiş olduğu görev ve sorumlulukları yerine getirerek Halkımıza hizmet noktasında gelebileceğim en iyi yere gelmek istiyorum''şeklinde konuştu.

Ali YAKAR Kimdir?

10.02.1974 Tarihinde Kahramanmaraş'ın Döngele Kasabasında doğan Ali Yakar,İlk ve Orta Okulu Kahramanmaraş Döngele Kasabasında, Liseyi Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesinde okudu.1991 Yılında İstanbul Üniversitesini kazanarak İstanbul Zeytinburnu'na gelen Ali YAKAR, o tarihten bu yana (22 yıldır) İstanbul Zeytinburnu'nda ikamet ediyor.İktisat Fakültesi İşletme Bölümü ile Bankacılık Bölümlerini okuyan Ali YAKAR,İşletme Yönetimi alanında Yönetici MBA,  Para, Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar Bilim Dalında Yüksek Lisans yaptı.

Bazı Banka ve Aracı Kurumlarda (Vakıfbank, Pamukbank, Yapı ve Kredi Bankası, Şekerbank ve Şeker Yatırım'da) çeşitli görevlerde (Stajyer, Memur, Uzman Yardımcısı, Uzman, Yönetici, Fon Yönetimi Müdür Yardımcısı, Pazarlama Müdür Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü görevlerinde) bulundu. Nisan 2007'de askere giden Ali YAKAR, askerliğini Kırklareli 55.Mekanize Tugay Komutanlığına bağlı Pınarhisar Garnizon Komutanlığında kısa dönem olarak yaptı ve 30 Eylül 2007'de terhis oldu.

Askerlik dönüşü, Ekim 2007'de Yıldız Holding'de (Ülker'de) Bütçe ve Finans Müdürü olarak göreve başladı ve Ocak 2010'da Yıldız Holding'de (Ülker'de) Mali ve İdari İşler Müdürü oldu.

Eylül 2010'de Yıldız Holding'den (Ülker'den) ayrılarak, T.C. Başbakanlık / Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan ve tarihi Bezm-i Alem Vakıf Gureba Hastanesini de  bünyesine katan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesinde kurucu Mali ve İdari İşler Direktörü / Daire Başkanı olarak göreve başladı.

Eylül 2012'de Bezmialem Vakıf Üniversitesinden de ayrılarak, Türkiye'nin en büyük Holdinglerinden birine Mali İşler Grup Başkanı (CFO) olarak transfer oldu ve halen görevine devam ediyor. 

Ali YAKAR, İstanbul Fatih İlçesinde bulunan Kahramanmaraş Okutma ve Yardım Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter, İstanbul Fatih İlçesi Çemberlitaş semtinde bulunan Birlik Vakfında Üye ve Birlik Vakfı çatısı altında bulunan Genç Birlik Üyesi ve de Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Üyeliği görevlerinde bulundu.

Siyasete 1991 yılında Refah Partisine üye olarak başlayan Ali YAKAR, aktif siyasete ise İstanbul Üniversitesinden hocası olan Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ'un Saadet Partisi Genel Başkanı olması ile başladı ve Saadet Partisinde Yönetim Kurulu Üyesi, Ekonomi Birimi Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu.

Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ ile birlikte Saadet Partisinden ayrılarak, Halkın Sesi Partisinin (Has Partinin) kuruluşunda yer aldı ve Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Zeytinburnu Kurucu İlçe Başkanlığı görevlerini üslendi.

Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ ile birlikte Ak Partiye katılan Ali YAKAR, halen Ak Parti de siyaset yapmaya devam ediyor.İstanbul dâhil Türkiye genelinde açılan ve 10.000'e yakın kişinin katıldığı Ak Parti Siyaset Akademisine İstanbul'dan katılarak en yüksek puanı alan Ali YAKAR, tüm illerden dereceye giren ilk üç adayın katıldığı Türkiye derecesi sınavından da en yüksek puanı (96 puan) alarak Türkiye derecesi yaptı. Ali YAKAR, ödülünü 20 Ağustos 2013 Salı günü Ak Parti Genel Merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında düzenlenen ödül töreninde Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın elinden aldı”¦