Pakdil, Başbakanlık Danışmanı Sefer Turan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ile Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan'ı ziyaret etti.

Irak'ın Musul kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından 23 gün alıkonulduktan sonra özgürlüklerine kavuşan Türk tır şoförlerine ilişkin görüşlerini dile getiren Pakdil, bunun Türkiye'nin başarısı olduğunu kaydetti.

Serbest bırakılan Türk şoförlerinin özgürlüğüne kavuşmasının mutluluğunu yaşadığını belirten Pakdil, şunları söyledi:

"Türkiye, çok büyük diplomatik faaliyet yürüttü. Şu anda Irak'ta kargaşa ortamı var. Her gün farklı olaylar yaşanıyor ve bu olayları da farklı gruplar çıkartıyor. IŞİD tarafından kaçırılan ve rehin alınan şoförlerimizin kurtarılması konusunda devletimiz gerekli adımları attı ve şoförlerimizi terör örgütünün elinden kurtardı. Kimsenin burnu bile kanamadan böyle netice alınmasını Türk diplomasisinin, Dışışlerimizin başarısı görüyorum."

Pakdil, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Mahir Turan'a da başarı dileyerek, öğrencilerin en iyi şekilde eğitilmesi için gayret beklediklerini sözlerine ekledi.