Bakan Şahin, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen "Ortak Akıl Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, Bakanlığının ustalık döneminde yeniden yapılandığını belirtti.
     Mutfağı güçlendirdiklerini, güçlü insanları takım içerisine aldıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     "Bakanlığımızın 1 yıldaki bütçe artışı yüzde 67 oldu. Toplumda huzuru ve barışı tesis etmeye çalışıyoruz. Çünkü zengin ve fakir arasında fark arttıkça toplumdaki huzur ve barışı tesis etmek çok zor. Herkesin yaşam kalitesini yükseltmemiz ve bu aradaki makası kapatmamız lazım. Herkesin onurlu yaşam mücadelesinde yaşam, barınma, eğitim ve sağlık hakkını vermemiz gerekiyor. Ancak, bunu yaparken bir taraftan da zenginin hakkını koruyoruz."
     Şahin, Türkiye'de sosyal yardım sisteminden 1,2 milyon kişinin istifade ettiğini ve bu kişilerin çoğunluğunun da engelli ve yaşlılardan oluştuğunu dile getirdi.
     AK Parti iktidarı döneminde sağlıkta çok büyük değişim yaşandığına dikkati çeken Şahin, "Anne ve bebek ölümlerini en hızlı düşüren 10 ülkeden biri olduk. Hakikaten bebek ölümlerinde çok olumlu bir iyileşme var. Çünkü, yaşam hakkı çok önemli bir hak. Kadının, bebeğin, annenin hakkını, yaşam ve sağlık hakkını korumamız gerekiyor" diye konuştu.
    
     -"9 ay 10 gün sonra 2 bin 500 bebeğimiz olacak-"
    
     Acıbadem Hastanesi ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir çalışma hazırladıklarını anımsatan Şahin, şöyle devam etti:
     "Bebeği olmayanlara, tedavi olmak isteyip de parasını olmayanlar için çalışma başlattık. Çünkü bu insanlar sosyal güvence sisteminin içerisinde değiller. İlaç parasını hastanemiz karşılayacak. Biz sistemi taradık 2 bin 500 kişiyi listeledik. Şimdi haberler gelmeye başladı. Tedaviler başladı. İnşallah 9 ay 10 gün sonra 2 bin 500 bebeğimiz olacak. İkiz olursa da 5 bin bebeğimiz olacak. Çok heyecan verici bir şey olduğu içinde paylaşmak istedim."
     Bakan Şahin daha sonra aynı otelde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen "Evlilik Öncesi Eğitim Programı Eğiticilerin Eğitimi Semineri"ne katıldı. Şahin, burada yaptığı konuşmada, evlilikte her şeyin para olmadığına işaret etti.
     Sevgi, şefkat, merhamet, hoşgörü, empati, sorumluluk ve sabır gibi duyguların birlikte beslenmediği takdirde beraberliğin kalben, vicdanen ve aklen güçlü gitmesinin zor olduğunu anlatan Şahin, "Doğru kararı alıp doğru bir şekilde yolculuğa başlamak gerekiyor ve bu yolculuk mukaddes bir yolculuk" şeklinde konuştu.
     Buradaki programın ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Şahin, AK Parti ailesinin 10 yıldır tarih yazdığını söyledi.
     AK Parti'nin en büyük gücünün teşkilatları olduğunu anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Daha önceki iktidarlar döneminde yeni bir siyasi anlayış yoktu. Sürekli insanlar oturdukları koltuktan 'nasıl nemalanırım' anlayışıyla bu ülkede siyaset yaptılar. Ama bugün burada oturan bütün kardeşlerim 'bu millet için, gelecek için, çocuklar için, gençler için ne yapabiliriz' anlayışıyla hareket ediyor. Zamanını ve enerjisini veriyor. Ailesini bırakıyor yollara düşüyor."
     AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ziyaret anısına Bakan Şahin'e ceviz oyma sandık hediye etti.