Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Bursa Orhangazi İlçe Kongresi'ne katıldı. Orhangazi'de bir düğün salonunda yapılan tek adaylı kongreye katılan Arınç, vatandaşlardan önümüzdeki seçimlerde yüzde 55 değil, daha yüksek bir hedef belirlemelerini istedi. Büyük bir parti olarak 13.üncü yıllarına girdiklerini belirten Başbakan Yardımcısı Arınç, "2015 Haziran ayında yeni bir milletvekili genel seçimi yapılacak. Allah kısmet ederse şimdilik 7 Haziran tarihi görünüyor. Biz bu seçimde dördüncü defa iktidar olacağız. Allah bir mani keder vermezse, yer yarılmazsa, gök delinmezse inşallah dördüncü defa iktidar olacağız. Yani kıyamet kopmadıkça AK Parti tekrar iktidara gelecek. Yan gelip yatmayacağız. İş bu kadar önemli. Neden, 3 dönem oldu kardeşim başımızda Tayyip Bey vardı, başbakanımızı halk seviyordu, 'Teyyibe' oy vereceğim diyen Anadolu insanı AK Parti'yi bile görmeden oyunu veriyordu. Ama o şimdi cumhurbaşkanı oldu acaba AK Parti ne yapacak diye düşünenler var." şeklinde konuştu.

    Muhalefetin tek derdinin AK Parti'yi yıkmak olduğunu belirten Bülent Arınç, "Üçümüz bir araya geldik olmadı, 14 parti bir araya geldi 'ekmek için Ekmeleddin' dedi yine olmadı. Bu sefer acaba 15 parti yapsak bu iş olur mu? Mesela CHP ile HDP'yi birleştirsek, yanına MHP'yi eklesek, adı sanı duyulmuş duyulmamış ne kadar parti varsa veya oy oranları yüzde birde olsa Büyük Birliği de, Saadet'i de bunların yanına koysak bir de şöyle bir yüklensek, acaba bunlardan kurtulur muyuz? diye düşünenler var." diye konuştu.

    Muhalefet liderlerine kendi partilerinin dahi güvenmediğini belirten Bülent Arınç, Kılıçdaroğlu'na şöyle yüklendi: "Bak sayın Başbakan bir foyasını çıkardı, şimdi meydan okuyor ama bunun bütün belgeleri elimizde. SSK genel müdürü olmuş imtihan yapmaya gerek yok, vaktimizde yok diyerek ne kadar 7 sülalesi varsa SSK'ya doldurmuş, onun için SSK batmış zaten, onun için hazinenin sırtında yük olmuş." dedi.

    Önümüzdeki seçimleri kazanmaları halinde 2019'a kadar hiç bir seçim olmadığının ve bu 4 yıllık sürede rahat çalışma ortamı bulacaklarını söyleyen Arınç, "Ben 40 yıllık siyasetin içindeyim, AK Parti'nin kuruluşundan bu güne kadar varım. AK Parti'yi ben kurdum arkadaşlarımla beraber, ama bazıları da seçimden bir gün önce geldi AK Parti'ye, şimdi onlarla birlikteyiz, onlarla hizmet ediyoruz." dedi.

    Önümüzdeki seçimlerde 367 ile gelerek yeni bir anayasa yapacaklarını vurgulayan Arınç, bu zamana kadar girdikleri bütün seçimlerde güçlü gelerek güzel işler yaptıklarını kaydetti. Arınç, "Bu gün Türkiye'de nereden nereye giderseniz üzerinde yürüdüğünüz yol benim eserimdir. AK Parti'yi kastediyorum. üniversite varsa benim eserimdir, havaalanı varsa benim eserimdir, okullar varsa benim eserimdir." şeklinde konuştu. 

    Terörü da bitirmek için akılcı adımlar attıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Kamu düzeni sağlanmadan size hiç bir şey söylemez, hiç bir şeyi kabul etmeyiz, hem elinde silah olan hem de çözüm sürecini konuşacağız, hem sokakları yakıp yıkacaksınız, hem de çözüm süreci var diye üzerine yatacağız öyle mi? Yok öyle bir şey. Elinde silah olan, silahını kullanan, şiddet kullanan, masum insanların kanına giren eşkiya ile konuşacak hiç bir şeyimiz yok, onların anladığı dilden ancak konuşabiliriz, onu da yerine getiriyoruz, herkes müsterih olsun."ifadelerini kullandı. 

    Bülent Arınç, ardından İstanbul'a hareket etti.