TBMM Genel Kurulu'nda, 2013 yılı bütçeleri üzerinde görüşmelerde Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşmasının ardından CHP ve MHP'li milletvekilleri sataşma gerekçesiyle söz istedi.
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de sataşma gerekçesiyle söz alarak, ''Arınç Manisa'dan gitti, Bursa'dan aday oldu. Neden TBMM Başkanı iken orada Hazine'nin en kıymetli arazisini 3 milyon dolara birilerine verdi. Onlar yarısını 56 ay sonra 54 milyon dolara sattı. TBMM Başkanı iken 'soyadı Arınç olan bir kişiyi Meclis'e almadım' dedi ama 3 Arınç ispat edildi. Tunceli'den 7 defa seçildim, yiğitsen gel karşımda aday ol. Geçmişte bir olay oldu; Mesir macunu dağıtıyorlardı. Bir kısmını attı, TRT Genel Müdürü'ne, 'Al İbrahim, senin buna ihtiyacın var' dedi. Ya Bülent onunla ne ilişkin var ki ihtiyacı olup olmadığını biliyorsun. Nasıl anlar insan...'' diye konuştu.

AK Parti Grup başkanvekilleri ve milletvekilleri Genç'e, laf atarak ve sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi.

''MESİR VİAGRA DEĞİL, KUVVET İKSİRİ'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eleştirilerin karşılığının hakaret etmek olmaması gerektiğini belirterek, ''Karakteri, mayası, her şeyi hakaret olanlara 'hasbunallahu ve nimel vekil' demekten başka çare yok'' dedi.
'SENİN AKLIN UÇKURUNDA'
Genç için söylenecek bir şey olmadığını belirten Arınç, ''Her dönemde 8-9 bin oyla gelmenin yolunu bulur. DYP'ye geçeceği zaman şart koşmuştu, 'Meclis Başkanvekilliği'ni vermezseniz geçmem 'diye. Kendi kafasından hakimlerle tazminat kazanır, bununla zengin olur, kafayı çekerdi. Mesir, Viagra değil, kuvvet veren bir iksir. Ama senin uçkurunda aklın olduğu için Mesir atıldığı zaman aklına başka şeyler geliyor. Yazıklar olsun'' dedi.