Hollanda'ya işçi göçünün 50. yılı dolayısıyla Rotterdam'da tiyatrocu ve yazar Vedat Gültekin'in 'Onun Hikayesi-Gastorie' adlı oyunu sahnelendi.

Gösterinin ardından Cihan'a konuşan Yönetmen İbrahim Yarar, Hollanda'ya ilk gelen neslin çoğunun okur yazar olamadığını, bu 50 yılık süre içerisinde 3. kuşağın ülkede yerini almaya başladığını söyledi. Yarar "Buraya gelen o güzel insanlar, kendileri ile kendi kültürlerini getiren insanlar. O kültürle birlikte 50 yıl o kültürleri koruyup, geliştirmesini bilen, bize de bir kültür bırakan eli öpülesi insanlardı. Bizde sanatçılar olarak 50 .yılı en güzel şekilde anlatmaya çalıştık." dedi.

"SEYİRCİLERİMİZİN YÜZDE 40'I GENÇ"

Vedat Gültekin, bu hikayenin aslında 15 yıl önce kaleme alındığını, göçün 50. yılında tekrar işlemek amacıyla seyircinin karşısına çıktıklarını söyledi. Gültekin "Annelerimizi unutmuş bir oyundu. Onları bu oyunda monte ettik. Seyircimizden bu güne kadar en güzel alkışı aldık. Bizim için bu oyun aslında çok önemli idi. Birinci nesle ahde vefa borcudur. Biz o borcu ödüyoruz. Çünkü o kadar çok birinci nesil üzerine saldırıldı ki ve bu saldırılarda daha çok birinci neslin ne durumda olduklarını bilmiyorlar. Seyirci kitlemizin yüzde 40 kitlesi onların torunları. Aslında hem çocuklarını hem de torunlarına oynuyoruz." şeklinde konuştu.