CHP Samsun Milletvekili aday adayı ve eski il başkanı Dr. Mehmet Atalay, CHP Çarşamba İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette yaptığı konuşmasında, 2015 genel seçimlerinin ülke için son serbest seçim olabileceği tehlikesi olduğunu öne sürdü.

CHP Samsun Milletvekili aday adayı ve eski il başkanı Atalay, Çarşambalı partilileriyle buluştu. Salonda partililerle bir araya gelen Mehmet Atalay CHP'den milletvekili olmak ve halkın istek ve taleplerini taşımak için vekil aday adayı olduğunu açıkladı. Bugüne kadar partililerin ve kendisinin 2002 ve 2007 için söylenen "Türkiye cumhuriyeti tarihi için en önemli seçimdir” sözlerini hatırlatan aday adayı Atalay: "İnanın 2015 seçimini tanımlarken önemli kelimesi yetersiz kalıyor. 2015 seçimi bir ölüm kalım bir var olma yok olma seçimi olacaktır.” iddiasında bulundu.

Kimi yorumcuların, kimi düşünürlerin bu seçimi belkide yaşadığımız son serbest seçim olacak şeklinde gördüğünü ifade eden ve kendisinin de aynı görüşü savunduğunu ifade eden Atalay konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "İşte bu koşularda seçime gidiyoruz. Önemli demiyorum. Ölüm kalım seçimi diyorum. Ya kazanacağız yâda son serbest seçim olacak. Öncelikle genel merkezimiz çalışıyor. Bir rüzgâr estirmeliyiz. Bu seçimde halkın ve devletin tek güvencesinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu seçmenimize mümkün olduğunca iyi anlatmalıyız. Bunun için kadrolarımız programlarımız ve projelerimiz var. İş biraz daha iyi anlatabilmekte. Ben anlatabileceğimize inanıyorum. Eğer milletvekili olursam sizlerin ve Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekili olacağım. Eğer seçilirsem mazlumlar, emekliler, yoksullar için, taşeron işçiler için çalışacağıma ve bu ülkenin bağımsızlığı için çalışacağıma söz veriyorum. Benim için en iyi makam sizlerin saygısı, sevgisi ve beğenisidir. Benim için bundan yükse makam yoktur.”