Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili ve Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Fırat Çakıroğlu isminin sokağa verilmesini engelleyen Büyükşehir Belediye Başkanına tepki göstererek, "Fırat Çakıroğlu adından neden gocunuyorsunuz?" dedi.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, yaptığı açıklamada, AK Parti’ye tepki göstererek şunları söyledi: "İzmir'de Ege Üniversitesi'nde eğitim öğretim gördüğü sırada PKK'lılar tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı Pınarbaşı Belediyemizin Meclisi'nde oy birliği ile bir sokağa verilmiş, karar onaylanmak üzere Büyükşehir Belediyesi'ne sevk edilmiştir. Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili komisyonu tarafından da Çakıroğlu'nun adının verilmesine 'siyasi' olduğu gerekçesiyle olumsuz rapor verilmiştir. Konu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme geldiğinde MHP grubu olarak bizler komisyonun raporuna itirazımızı dile getirdik. İsrail askerleri tarafından canına kıyılan Furkan Doğan'ın adının Talas ilçesinde bir mezarlığa verildiğini hatırlattım, Çakıroğlu için de hassasiyetlerimizin olduğundan bahsettim. Oylamaya geçildiği sırada 7-8 AKP'li meclis üyesi ret oyu vermek amacıyla el kaldırırken diğer AKP'li meclis üyeleri çekimser kalarak el kaldırmamasına rağmen meclis toplantısına başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çelik, sanki herkes olumsuz yönde oy kullanmış gibi, 'oy çokluğu ile reddine' diyerek baskın bir çıkışla gerginliklerin fitilini ateşlemiştir. Bu bahsettiğim oylamayı da sakatlayan olay kamera kayıtlarından açıkça görülecektir. Bunun üzerine bizler Büyükşehir Belediye Meclisi'nde daha büyük bir tatsızlık yaşanmaması için ve Çelik'in tavrını protesto etmek için toplantıyı terk ettik. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada da gördük ki, Sayın Çelik bir Büyükşehir Belediye Başkanı'na yakıştıramadığımız üslupla ne mızıkçılık yaptığımızı bırakmış ne de kanun bilmezliğimizi bırakmış."

"Sağduyu sahibi vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum." diyen Ataş, açıklamasına şöyle devam etti: "Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adını ilçemizde neden bir sokağa verdiğimizi konuyu kamuoyuna duyururken yapmış olduğum basın açıklamasında ifade etmiştim: 'Hayatının baharında PKK’lılar tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun vatan ve millet sevgisine sahip çıkmak, Pınarbaşı olarak vatanımızın milletimizin bölünmez bütünlüğünden yana olduğumuzu göstermek maksadıyla Fırat’ımızın adını ilçemizde sokağa verdik.' demiştim. Her ne kadar Sayın Çelik kendince şehit tarifi yapsa da kimin şehit olup olmadığını Allah bilir. Sayın Çelik'in 'Çakıroğlu şehit değildir' cümlelerinden hareketle soralım; Sayın Çelik, Fırat Yılmaz Çakıroğlu, vatanını ve milletini seven, öğrenim gördüğü üniversitede terör örgütünün aşırılıklarına itiraz eden yürekli bir Türk evladıyken PKK'lı hainlerce canına kıyılmış bir evladımızdır. Sayın Çelik, seçimlerin geride kaldığını sizlere hatırlatıyor, sakin olmanızı öneriyor, sinirleriniz yatıştıktan sonra da şehrimizdeki siyasi huzuru kaçıracak kararlarınızı gözden geçirmenizi talep ediyoruz. Sizler gocunsanız da gocunmasanız da Fırat'ımızın Fıratlarımızın isimleri hep yaşayacaktır."