Kahramanmaraş'ta, birçok sivil toplum örgütlerinde başarılı bir şekilde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen İnşaat Mühendisi Ünal Ateş, yapımı 13 yılda tamamlanan ve yaklaşık bir ay önce yeni yerinde hizmet vermeye başlayan KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, girişinde başlatılan yol ve kavşak çalışmalarının zamanlamasını eleştirdi. Alt yapı çalışmalarının hastane taşınmadan önce bitmesi gerektiğini belirten Ateş, şöyle konuştu."Şehrimizde plansız ve programsız bir çalışmayla daha karşı karşıyayız. 13 yılda yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz aylarda Avşar Kampüsü içerisindeki yeni binasında hizmet vermeye başlayan Tıp Fakültesi Hastanesi girişinde, alt yapı çalışmaları yeni başlatılmış durumda. Bu çalışmaların hastane yeni yerine taşınmadan önce başlatılmış ve bitirilmiş olması gerekirdi. Görüyoruz ki herhangi bir plan, program yapmaksızın çalışmalar başlatılmış ve vatandaşımız bir kez daha mağdur edilmiştir."

-"YOL TEHLİKE ARZ EDİYOR"
Alt yapı çalışmalarında geç kalındığı gibi geçici bağlantı yollarının da tehlike arz ettiğini belirten Ateş"Tıp fakültesi, girişindeki yol çalışmalarından dolayı trafik geçici bağlantı yollardan sağlanıyor.Geçici bağlantı yollarındaki çukur ve çıkıntılar personel, hasta ve acil vakalar için büyük tehlike arz ediyor” dedi. 

-"YOL SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ"
Çalışmaların ağır şekilde ilerlediğini söyleyen Ateş"Vatandaşımız, geç kalınan çalışmalardan dolayı son derece mağdur edilmiştir. Bu mağduriyetin, bir an önce giderilmesi ve yol ve kavşak çalışmalarının hızlı bir biçimde sonlandırılması gerekmektedir."dedi.