Makina Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, AKP’nin torba yasa ile kentsel rantı tek merkezden yandaşlarına dağıtmak üzere 'parası olana imar hakkı' getirdiğini savundu. Atıcı, "Bu torbanın içinde AKP’nin rant politikalarının önünde en büyük engel olarak gördüğü TMMOB’de var." dedi.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, Adana Veteriner Hekimler Odası’nı ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Atıcı, AKP iktidarının çıkarmak istediği torba yasa ile Türkiye’nin en büyük ve güçlü meslek örgütü TMMOB’yi ortadan kaldırmayı hedeflediğini söyledi.

TMMOB ve bağlı odaların, Adana’da 5 Ocak Stadı ve Çamlık başta olmak üzere birçok bölgenin ranta kurban edilmesine engel olduğunu, AKP’nin bunu engelleyen odaları etkisizleştirmek istediğini ifade eden Atıcı, şöyle konuştu: “AKP torba yasa ile doğal ve tarihi sit alanları, ormanlar, meralar, milli parklar, kıyılar tarım alanları yapılaşmaya açılabilecek. Kentlerdeki eğitim ve sağlık alanları, parklar ve hatta mezarlıklar dahi özelleştirilebilecek. İmar hakkı transferi getirilerek vatandaşların tapulu mülklerine para ödenmeden el koyulabilecek. Kısacası, AKP torba yasa ile kentsel rantı tek merkezden yandaşlarına dağıtmak üzere “parası olana imar hakkı” getiriyor.”

Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, TMMOB’nin mücadelesine destek verdiklerini, bu konuda destek ve işbirliğine hazır olduklarını söyledi.