Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, ekonominin kötüye gitmemesi ve yatırımcıların kararlarının etkilenmemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisindeki partilere hükümeti kurma çağrısı yaptı.

7 Haziran seçimlerinden bu yana geçici hükümetle yönetilen ve koalisyon çalışmalarının yapıldığı süre zarfında yatırımcıların kararlarını askıya aldıklarını ifade eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Koçaş, bir açıklama yaparak bir an önce hükümet kurulmasını istedi.

'2001 KRİZİ TEKRAR YAŞANMASIN'

Türkiye’nin refah düzeyini düşürmek ve ekonominin kötüye gitmesini isteyen içerideki ve dışarıdaki dış güçlere karşı hükümetin bir an önce kurularak planlanan oyunlara fırsat verilmemesini isteyen Koçaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz son yıllarda ekonomisindeki büyük artışlarla gelişmekte olan ülkeler arasında kendisini en önde göstermekte iken en son yapılan milletvekilliği seçimleri sonrasında duraklama dönemine girmiştir.
AK Parti’nin tek başına iktidarlığını kaybetmesi ve koalisyon yollarının açılması ile birlikte bir türlü siyasi zemin oluşturularak hükümetin kurulaması neticesinde yatırımcılar Aksaray başta olmak üzere birçok ilde yatırım kararlarını askıya almışlardır. Yıllar önce yaşanan yastık altı para saklama şuan yeniden gündeme gelmiş ve hükümet kuruluna denk vatandaşlarımız yatırım yapmaktan kaçınır duruma düşmüştür. 2001 yılında yaşanan ekonomik krizin tekrar yaşanmaması, işsizliğin tavan yapmaması, yoksulluğun artmaması her şeyden önemlisi ülkemizin 2023 yılı 500 milyar ihracat hedefinden uzaklaşmaması için şuan en yakın görünen AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin veya Milliyetçi Hareket Partisi'nin daha fazla zaman kaybetmeden koalisyon kurması gerekmektedir. Aksaray’ın sanayideki merkezi Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisindeki partilere sesleniyor ve hükümetin bir an önce kurulma çağrısında bulunuyoruz.”