Kılıç, 2 Ocak 2015 tarihinde bir gazetede yer alan röportajında, “Mahkemenin gündeminin açıklanmasıyla birlikte üyelerimiz üzerinde müthiş bir baskı kurulmaya çalışılıyor. Üyelerin üzerinde baskı kurulmamasını sağlamak için hangi konunun gündeme alındığını artık internette duyurmama kararı aldık.” demişti.

Bu açıklamaları değerlendiren CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Aytun Çıray, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. Çıray önergesinde, “Son zamanlarda aldığı kararlarla AKP hükümetinin eleştiri oklarını üzerine çeken Anayasa Mahkemesi'nin en tepe isminden gelen bu çarpıcı açıklama, Türk yargı sisteminin tarafsızlık ve bağımsızlığını sorgulanır düzeye getirmiştir. Alınacak kararlarla ilgili baskılardan bıkan Yüksek Mahkeme'nin gündemini duyurmama kararı alacak seviyeye gelmesi, ülkemiz ve Türk yargı sistemi adına yüz kızartıcı bir durumdur. Bu kapsamda aşağıdaki sorularımın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından Anayasa'nın 98., TBMM İç Tüzüğü'nün 96. maddeleri gereği yazılı olarak yanıtlanmasını rica ederim.” ifadelerini kullandı. 

Milletvekili Çıray, Bakan Bozdağ'ın şu soruları cevaplamasını talep etti: "Anayasa Mahkemesi'ne yönelik bu baskıların kimler tarafından yapıldığına dair tarafınıza ulamış bir bilgi var mıdır? Yakın bir zamanda seçim barajı gibi kritik bir konu hakkında karar verecek olması ile Anayasa Mahkemesi'ne yapılan baskıların artması arasında bir ilişki var mıdır? Yargının en üst noktası Anayasa Mahkemesi'nin başkanı bile üzerlerindeki baskıdan şikayetçi olurken diğer mahkemelerde durum nedir? Mahkemelerle ilgili olarak tarafınıza iletilmiş bir 'baskı' şikâyeti var mıdır? Yargı mensuplarına yönelik baskıların yaşanmaması için Bakanlığınız tarafından bir önlem alınması düşünülmekte midir? Türk yargı sisteminin tarafsızlık ve bağımsızlığını yitirdiği iddialarıyla ilgili olarak bir çalışma başlatılmış mıdır?"