Pakdil, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ve MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru biraraya gelerek, milletvekillerinin statü ve özlük haklarının tek yasada toplanması için bir çalışma yaptı. Muhalefet milletvekilleri görüşlerini Pakdil'e ileterek yapılması gereken düzenlemeleri sıraladı. Gelecek hafta siyasi parti gruplarının görüşüne sunulacak olan yasa taslağında milletvekillerine özel ayrıcalıklar öngörüldü. Halen Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşına göre maaşları düzenlenen milletvekillerinin maaşlarının da özel statüye göre düzenlenmesi değerlendirildi. Ancak kamuoyunun “maaşlarını yükseltiyorlar” eleştirisine karşılık taslağa bu düzenleme konulmadı.


Taslaktaki bazı düzenlemeler şöyle:

Emekliye de kırmızı pasaport


- Milletvekillerine verilen kırmızı pasaportlar, emekli olan vekillere de verilecek.
- Milletvekilleri trafik cezalarından muaf olacak. Düzenleme yasalaşırsa milletvekillerinin kullandıkları araçların plakası Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirilecek. Milletvekillerinin bildirdiği plakalara hiçbir şekilde trafik cezası yazılamayacak.
- Milletvekillerinin devlet protokolündeki sırası öne çekilecek. Mevcut uygulamada devlet protokolünün 22. sırasında olan milletvekilleri, kuvvet komutanları ve YÖK Başkanı'nın arkasında bulunuyor. Taslakta milletvekilleri 10. sıradaki Diyanet İşleri Başkanı'ndan sonraki protokolde yer alacak.
-Milletvekilleri kamuya ait kurum ve kuruluşların sosyal tesislerinden yararlanacak.