Yeni Parti hazırlıklarını sürdüren Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun Kahramanmaraş'ta eski milletvekilleri ile Ak Parti, MHP ve İyi Parti'de siyaset yapan pek çok isme teklif götürdüğü iddia ediliyor.

Haber46'nın kulislerden edindiği bilgiye göre özellikle Ak Parti'de daha önceki yıllarda önemli görevlerde bulunan, milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı aday adaylığında bulunan onlarca isme teklif götürüldüğü ve bu isimlerden bir kısmının gelen teklifleri kabul ettiği öğrenildi.

Teklif götürülenler arasında eski milletvekilleri, Belediye Başkanları, milletvekilliği aday adfayları, Belediye başkanlığı aday adayları, İl ve ilçe örgütlerinde başkanlık yapan ya da yönetimde yer alan bazı isimler, iş adamları gibi isimler yer alıyor.

Yeni Parti ile ilgili sadece Ak partili isimlere teklif götürülmediği, MHP, BBP, SP ve İyi parti'den de bazı iismlerle görüşüldüğü bilgisi edinildi. Ak Parti'de temayül yoklamasında en yüksek oyu alan isimlerden birinin de teklife sıcak baktığı ve konuyla ilgili Ankara'da gizli bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Yine Ak parti'de popüler olan genç ve dinamik bir ismin de teklif götürülenler arasında olduğu ancak bu ismin düşünmek için zaman istediği iddia edildi. MHP'den kopan ve İYİ Parti'ye de geçmeyen bazı isimlerle de dirsek teması kurulduğu iddialar arasında yer alıyor.

Bu arada inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir isme Kahramanmaraş teşkilatını kurma görevi teklif edildiği ve bu ismin de teklife sıcak baktığı ve yakın dostlarıyla görüştüğü bilgisi kulislerde dolaşıyor.

Yeni Parti'ye katılacak olan bazı isimlerin bu ayın sonuna kadar karar vereceği konuşuluyor. Haber46 yakın zamanda yeni parti ile ilgili kulis bilgilerini daha somut isimlerle birlikte paylaşacak.