Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın, "HSYK seçimlerini Yargıda Birlik Platformu adaylarının kazanmaması halinde gayrimeşru olacağı" dediğini iddia ederek, iktidarın, kendisi için önemli olan seçimleri kazanabilmek için yerel ve genel seçim gibi propaganda yapıldığını, seçim sonrası geçerli olacak vaatlerde bulunulduğunu söyledi.

 Ünal'ın sözlerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "Kaderimizi 12 bin kişi değil 55 milyonun seçimi belirler" dediğini ifade eden Bal, "Bu sandık sadece AKP kazanınca mı kutsal oluyor? Yargıçların, savcıların vereceği oy kutsal değil mi, o sandık kutsal değil mi? Sonucu bile beklemiyorsunuz. Nasıl yapacaklar? Zannediyorum Genel Kurul'un toplantı yeter sayısı olan 12'yi değiştirme yoluna gidecekler, belki de Anayasa değişikliğiyle halka gitmeye çalışacaklar. Yaptığınız doğru değil. Evrensel değerlere uygun davranmıyorsunuz, devleti adım adım parti devleti haline getiriyorsunuz, devletin ve yargının itibarına zarar veriyorsunuz. Eğer vatandaşın yargıya, polise, devlete güveni sarsılırsa, ülkeye zarar verirsiniz. Bu boşluğu gayrimeşru yapılar doldurabilir, insanlar kendi adaletini vermeye kalkabilir. Ama hala iddia ediyorsanız; hodri meydan... İddialıysanız buyurun halka gidin. Bu defa büyü, sihir bozulacaktır" diye konuştu.

 ABD'de bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları ve yeğeni tarafından tartaklandığını ve otelden dışarı atıldığını öne süren Bal, bunun demokratlığa ve nezakete sığmadığını söyledi. İktidarın 28 Şubat sürecinde yapılanlardan çok daha yanlış yaptığını, dini, milli değerleri ve mağduriyetleri kullandığını, toplum mühendisliği ve psikolojik savaş yaptığını, masum insanları kandırdığını ileri süren Bal, "Ama Allah'ın da bir hesabı var ve adalet bir gün yerini bulacak. İnsanımız sandıkta size cevabını verecek. Bu gidişata dur denilmezse, 12 Eylül öncesindeki gibi insanları kutuplaştırmak ve bölmekle kalmaz, kavga ve şiddeti sokağa indirirsiniz" dedi.

 IŞİD ile mücadele edilmesi gerektiğini, ancak bunu yaparken ilkeli olmak gerektiğini anlatan Bal, "IŞİD yok edilmeye çalışırken PKK veya illegal başka örgütlenmeler meşrulaştırılmamalı. Obama ile Erdoğan'ın 'IŞİD değil başka terör örgütlerine karşı mücadele' sözleri, doğrudur. Kim ölüyorsa, kim mağdursa yanında olmak lazım; dinine, etnik grubuna, diline bakmadan...Türkiye bölgedeki kaosa duyarsız kalamaz. Ama bu, başkalarının senaryosunda figüran olmak değildir" görüşünü savundu.