AK Parti MHP'nin sesini duymadı diyen Devlet Bahçeli, "Başbakan ve hükümeti hıncın adresi haline gelmiştir. Masum edebiyatı ile Türkiye'yi yozlaştıran Başbakan'dır. Türk milletinin başbakan Erdoğan'dan çekmediği kalmamıştır. Biz ne kadar uğraşsakta AKP bozuk sicilinin izinden gitmeyi tercih etmiştir. AKP'nin ucuz yaklaşımları Türkiye için yıkım ve çözülmenin şifrelerini inşa etti. Uzlaşma, diyalog öneren MHP'nin sesi AKP tarafından duyulmadı. AKP yandaşları desteklendi ve iki cephe oluştu. Geçmişin yaralarını kaşıyarak ve kanayarak istismarlar oluşturdu. AKP'nin siyaset stratejisi Türkiye'nin aleyhine ne varsa harekete geçirdi" diye konuştu.  

TAKSİM'DEKİ OLAYLAR

Taksim'deki olayları değerlendiren ve marjinal gruplara dikkat çeken Bahçeli, "Başbakan ve partisi bu kez zora girdi ve tökezledi. Taksim gezi parkı ile vasat bulan farklı yönleriyle ele alınmalı ve mesajlar iyi okunmalıdır. Bunu da yapması gereken de başbakan ve hükümetidir. Taksim'de başbakanın kuru inadı ve benden başbakası hükümsüzdür anlayışı anlamsızdır. Taksim'de yaşananlar diğerlerinden farklı olduğu aşikar, başbakan sıkıştı. Başbakan tepkileri basite aldı ve yaşanan krizin kendisine yarayacağını sandı ama yanıldığını anladı. Taksim'deki olayların iki boyutu vardır. Bu parktaki ağaçların kesilmesi ve buranın rant haline getirilmesidir. Burada yapılacak olan yapılar İstanbullulara saygısızlıktır. Masum vatandaşların arasına sızanlar demokratik hakkı gasp ediyor. Terör gruplarının gezi parkına sahip çıkması eşyanın doğasına aykırı bir durumdur. Çare demokrasidir, ne olursa olsun gaz altında kalınsa da gaza gelinmemelidir" dedi. 

BİZİM GÖZÜMÜZDE GÖNLÜMÜZDE KAPALIDIR

MHP neden yok? sorusuna net cevap veren Bahçeli, "Türkiye'yi küçük düşürecek hiçbir işin içinde yer almayız. Neden MHP yok diyenlere gözümüzde gönlümüzde kapalıdır. Kapalı duracaktır. Parti olarak Taksim olaylarının kenarında köşesinde olmamız mümkün değildir. Biz yangından mal kaçırmak için karanlıktan faydalanarak heybesini doldurma çapsızlığında olmadık olmayacağız. Netiz tutarlıyız özgüven içindeyiz ve sapasağlam bir şekilde ilkelerimiz neyi gertektiriyorsa onun peşindeyiz. Biz Türkiye sevdalısı, Türk milleti aşığı milliyetçi Ülkücü hareketiz" ifadelerini kullandı. 

SEN KİMİ TEHDİT EDİYORSUN?

Başbakan Erdoğan'ın kışkırtıcı ifadeler içinde olduğunu söyleyen Bahçeli, "Başbakan Erdoğan yurt dışına gitmeden önce yüzde 50'lik kısmı evlerinde zor tutuyoruz diyor. Sen kimsin ve kimi tehdit ediyorsun. Sen ülkenin iç savaşa yönelmesini mi istiyorsun. Bu dil son derece tehlikelidir. Başbakan aba altından sopa gösteriyor. Cumhurbaşkanı'nın demokrasi tarifi yerinde ve zamanında olmuştur.  Buradaki en önemli görev Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Başbakan Erdoğan'a ve hükümetine düşüyor" dedi. 

'HERKESİ OLGUNLUĞA VE SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM'

Gösteri bahanesiyle yakıp yıkanları eleştirdiğini söyleyen Bahçeli, "PKK sempatizanlarının, marjinal sol örgütlerin, kalabalıkları kendi menfaatlerine çevirmek için olağanüstü gayret gösterdikleri aşikardır. Milli varlığımız ormanları yakan, yeşili kapatan, çevreyi kirleten, insan ve doğa sevgisinden zerre kadar nasibini almamış terör gruplarının Gezi Parkı'na sahip çıkması eşyanın tabiatına aykırıdır. Çevreyi yakıp yıkanları, etrafa zehir saçanları ve her neviden şiddet taraflarını buradan kınıyor, herkesi olgunluğa ve sağduyuya davet ediyorum" dedi.

MEDYA TEKRAR TEKRAR GÖSTERMEMELİ

Hem medya hem de sosyal medyaya dikkat çeken Bahçeli, "Medya artık haberleri tarafsız vermeli. Aşırılıkları tekrar tekrar göstermemeli. Milletimiz sakin davranmalı, serikanlı olmalı aklıselim hareket etmelidir. Türkiye'yi Mısır'a, Suriye'ye çevirmeye çalışanlara karşı dikkatli ve uyanık olunmalıdır. Sosyal medyadaki safsatalara inanılmamalıdır" sözleri ile uyarıda bulundu. 

BAŞBAKAN'A ÇAĞRI

Başbakan Erdoğan derhal Türkiye'ye dönmeli ve görevinin başına geçmelisin. 

3. KÖPRÜNÜN İSMİ SELÇUKLU'DAN OLMALIYDI

Konuşmasının sonunda 3.köprü isim tartışmalarına da değinenen Bahçeli, "3.köprü tartışmaları beraberinde getirdi. Yeni köprünün yapılacak olması trafiğin yükünü azaltacak. İstanbullu kardeşlerimin trafik çilesi bir nebze de olsa azalacaktır. Partimizin hedefi arasında trafiğin rahatlatmak için projeler vardır. Cumhurbaşkanı Gül'ün ismini açıklaması alevi vatandaşlar tarafından eleştiriyle karşılanmıştır. Birinci köprüyü cumhuriyeti, ikinci köprüyü osmanlıyı üçüncü köprüye ise Selçuklu'dan isim verilmesi yerinde olacaktır. İsmi Sultan Alparslan olabilir" diye konuştu.